Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 februari 2011

Rode katertje houdt redactie in zijn greep

Gisteren heeft het rode, krolse katertje urenlang voor de redactie rondgelopen. Daarbij werd hij nauwlettend in de gaten gehouden door onze reporters Cera, de Boez, Japekoppie en Oscar.
Het rode ventje wisselde zijn snuffelwerk af met het maken van de specifieke klaaggeluiden die wij zo goed kennen van krolse kereltjes. Hij had het er erg moeilijk mee, dat was wel duidelijk. En mevrouw Katblad had medelijden met hem, iets waar onze haarfabrieken helemaal geen last van hadden.Lijkt het maar zo, of krijgt dit ventje ook al een beetje bolle wangetjes?
Helaas weigerde hij voor de camera zijn staart omhoog te doen en dus konden wij de situatie daar niet controleren, maar we zijn er haast wel zeker van dat hij daar behoorlijke bitterballetjes verstopt houdt....
(Wij hadden deze graag op de foto willen zetten om zo met het sluitende bewijs te kunnen komen betreffende zijn toestand, maar dat is dus niet gelukt...)Gelukkig verloren onze reporters hem niet uit het oog, want voor je het weet komt zo'n ventje door het kattenluik en dan is Leiden in last, Japekoppie over de rooien en mevrouw Troy hysterisch. Maar een dergelijke situatie ontwikkelde zich dus niet, al stond het rode kereltje wel een paar keer met zijn snuit tegen de flap aan en kwam zijn geklaag luid en duidelijk ons halletje binnen.


Af en toe stak de rode de straat over om zijn geklaag voort te zetten in de Hoftuin, en daar hield reporter Japekoppie hem dus goed in de gaten (u ziet J'kop in de Poort staan in zijn typisch waakzame houding).
Doch de rode bleef daar niet lang, waarschijnlijk omdat alle Hofkatten binnen zaten en er zodoende niet veel voor de rode te beleven viel.


Ja hoor, na zijn rondje Hoftuin kwam het katertje weer voor de redactie heen en weer lopen, helemaal niet wetende wat hij nu weer zou gaan doen en wat dus zijn doel nu eigenlijk was. Bij Bollewangen is dat altijd wel duidelijk (dat doel), want Bw (alias Pincho) is natuurlijk zeer ervaren in het zoeken van gewillige mokkels en heeft in de loop van de jaren zijn gebied uitgebreid en volgt (ogenschijnlijk) vaste routes. Deze jongen hangt maar wat rond en moet nog veel leren.
Wij hopen overigens dat dit kereltje niet toevallig Bw gaat tegenkomen, want wij weten dat Bw geen concurrentie duldt en dus ook dat hij erg ver gaat in het uitschakelen van zijn mede-wijvenjagers. Nee, daar moeten wij niet aan denken....

De Boez zag het rode kereltje blijkbaar liever gaan dan komen, want dat is heel goed aan zijn boze smoeltje te zien.

Maar goed, mevrouw Katblad besloot om een paar brokjes voor het klagende katertje op de tafel te zetten, voor het geval hij misschien honger had, maar ook omdat zij hoopte dat hij dan wellicht zou blijven rondhangen. Want ondertussen kijkt zij namelijk regelmatig op de verschillende sites of misschien ergens een rood katertje wordt vermist; zij zou namelijk graag zien dat hij opgehaald werd door zijn mensen (en daarna ook nog "geholpen" als het effe kan).

Wel, het ging opeens sneeuwen en dat veranderde alles. Onze reporters besloten naar binnen te vluchten en de kleine rode ging er vervolgens vandoor. Daar stonden de bakjes met brokjes dan! Lekker nat te sneeuwen dus.
Overigens, deze brokjes zijn van het soort dat werd afgekeurd door onze eigen haarfabrieken alsmede de Os, dus we hoeven geen ongewenste vreetpartijen van de volslanke reporters te vrezen, heh?
Wel, de klagende rode verdween uit het zicht en dat vond mevrouw Katblad erg jammer, tenzij hij natuurlijk gewoon naar huis is gegaan, maar dat lijkt ons niet zo waarschijnlijk....

4 opmerkingen:

Hans zei

Hij krijgt zo te zien inderdaad olle wangetjes! Maar een confrontatie met BW kan ook het einde van het regime van BW zijn, kijk maar naar Noord-Afrika, waar de jeugd ook de oudjes wegstuurt.

katja zei

Nou, ik heb - in mijn hoedanigheid als Katblad-detective - de map met vermiste katten bij het dierenasiel doorgspit, maar daar staat geen kat bij die aan het signalement beantwoordt. Natuurlijk ook al veel zitten googelen, maar 'm ook nog niet tegengekomen op de diverse sites...

de zei

De enige rode die wij van een paar straten verderop kennen, is de jonge huisgenoot van Thassos. Hij zou het eventueel kunnen zijn en dan gaat hij natuurlijk gewoon naar huis om te eten...

Dennis zei

Op moment van schrijven zit een soortgelijke kat bij Myo binnen onder de tafel. Al lijkt deze op de foto wat magerder. Ik moest naar werk en hij wilde niet 1-2-3 weg (heb ook niet echt aangedrongen). Heb nog een foto gemaakt, maar was bewogen en donker en vervolgens waren de batterijen ook nog eens op. Ik zal bij thuiskomst nog eens kijken of hij er zit.