Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 februari 2011

Tomi Ungerer - Katzen

Omdat het toch maar steeds regent en wij geen nieuws van de straat hebben, doen we maar weer eens een boekje uit de bibliotheek van mevrouw Katblad.

Het boekje is grotendeels gevuld met afbeeldingen van tekeningen, die met veel fantasie en vernuft zijn gemaakt.
Maar worden wij blij van deze plaatjes?
Kijkt u maar even mee.

Tsja!
Erg leuk gevonden. Mooi gedaan. Maar wij kijken met andere ogen naar onze haarfabrieken, en daar zit 'm nou net het verschil in.
Nog een plaatje dan maar?
Hier herkennen wij niet echt een kat in. Wij kunnen wel zien dat het een haarfabriek is natuurlijk, maar kunnen, ondanks dat het fraai getekend is, er geen Zwarte Gijs, Japekoppie of Oscar in zien. En dan is natuurlijk onze handicap, want dit heeft niks te maken met Boezjes of Cera'tjes.
Nee mensen, dit is Kunst! En dat vind je mooi of niet.
Mevrouw Katblad wordt hier niet blij van, maar dat is dus gewoon een kwestie van smaak.

Het boekje werd uitgegeven in 1998 en is in het Duits geschreven.

1 opmerking:

Greet zei

Die pianospeler lijkt meer op een blafbeest.