Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 12 februari 2011

Iets om op terug te komen

Japekoppie:
Het is weer hoog tijd voor een goede kambeurt, maar dat mens van mij moet daar altijd attent op worden gemaakt. Vandaar dat ik zelf de kam probeer te pakken als zij net op de bank is gaan zitten, want dan kan dat in één moeite door.
Het is een vervelende kam, dat wel, want het kost me vaak best wel moeite het ding bij haar op schoot te krijgen zodat mijn wens en behoefte duidelijk is. Het ding is namelijk een beetje dun en moeilijk te pakken. Doorgaans probeer ik de kam met mijn poot zo te verleggen dat-ie een stukje loskomt van de plank waarop hij ligt, en vervolgens kan ik 'm dan in mijn bek nemen en bij mijn mens op d'r knieën te gooien. En dan begrijpt ze uiteraard best wel wat de bedoeling is. Maar er gaat ook wel eens iets mis. Ja, want dan heb ik 'm net tussen mijn kiezen en dan dondert-ie uit mijn bek. Als de kam dan op het kussentje daaronder valt is het niet erg want dan ga ik gewoon verder met het transport, maar als de kam achter de radiator valt, heb ik een probleem. Omdat ik er dan inderdaad niet meer bij kan. Met een beetje geluk heeft mijn mens het allemaal gezien en duikt ze naar de grond om het kammetje ergens onder vandaan te vissen. Maar soms heeft ze het niet gezien, of doet ze alsof ze het niet gezien heeft, en dan loop ik dus mooi mijn kambeurt mis.
Wel, daarom vind ik dat de kam een andere plek moet krijgen. Het beste zou het zijn als-ie gewoon altijd midden op de bank zou liggen, want dan is de deal snel gemaakt. Tenzij ze er bovenop gaat zitten, want dan komen we natuurlijk ook niet verder. Ja, soms is het leven best wel ingewikkeld, maar ik weet zeker dat ik tenslotte een oplossing zal vinden voor dit zeer lastige probleem. Ik kom hier dus vast en zeker op terug.

1 opmerking:

katja zei

Jeetje, doet ie dat echt, de kam bij je op schoot brengen ? Dan is Japekop toch een stuk slimmer dan die katten van mij...