Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 februari 2011

Geen proeverij voor Myo

Een paar dagen terug kregen wij zomaar bezoek van Myo; hij kwam naar het Poezenloket met een vraag en een klacht. Wat dat inhield?
Wel, ten eerste wilde hij weten of zijn mens misschien bij de redactie op bezoek was, en zo ja, dan wilde hij daarover een klacht indienen want zijn mens diende thuis te zijn op dit uur van de dag. Trouwens bij "zo nee" wilde hij wel kwijt dat zijn mens uit was gegaan en veel te lang wegbleef.
En tijdens het indienen van die klacht kwam Myo steeds een stukje verder naar binnen.


Hij controleerde wel voor de zekerheid of er niets was waaraan hij kon trekken om zodoende het raam wat verder open te krijgen, maar helaas. Zou Myo dan met zijn stevig postuur door de smalle spleet naar binnen kunnen? Wel, het duurde niet lang of hij bewees dat hij dat inderdaad kon, als je maar hard genoeg wilt en je best doet, heh? Natuurlijk wilde Myo graag bij ons in de keuken komen kijken vanwege zijn grote belangstelling op culinair gebied, maar helaas kreeg hij niet de kans om een kleine proeverij te houden; Myo was te bang voor mevrouw Katblad en durfde het risico bij nader inzien toch niet te nemen.

Later op de avond kwam Myo nogmaals langs voor een vraag (en wellicht ook weer een klacht) maar jammer genoeg was het Poezenloket inmiddels allang gesloten. Hij was bijzonder teleurgesteld dat de boel dicht was en bleef nog een poosje zitten voor het geval mevrouw Katblad nog van gedachten zou veranderen, maar dat deed mevrouw K. niet. Tenslotte is hij toch maar weer naar huis gegaan waar hij ongetwijfeld gewoon zijn mens heeft gevonden, want wij hoorden uit betrouwbare bron dat deze gewoon op de bovenverdieping en op internet (ofzo) aan het werk was.

4 opmerkingen:

Hans zei

Als een kat (van normaal postuur!) ergens met zijn kop door kan, kan ie ook met de rest van zijn lichaam er door. Maar Myo is wel een beetje aan de dikke kankt, dat wel.

Dennis zei

Hij ging er vlotter doorheen dan een bepaalde wit/oranje kat.

mevrouw K. zei

Nou niet gaan katten heh, Dennis!?

katja zei

Bij die bepaalde wit/oranje kat verwacht ik binnenkort dit effect: http://ny-image1.etsy.com/il_fullxfull.60104017.jpg
Dat hij dus door zijn vriendjes weer naar buiten moet worden getrokken nadat hij alle bakjes binnen geleegd heeft.