Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 9 februari 2011

7 ons in twee weken!

Het gaat gelukkig weer stukken beter met Iwan! Wij vertelden u al eerder dat Iwan een ontstoken bek had en reeds twee antibiotica-prikken had moeten incasseren, en dat hij bovendien zo vreselijk veel was afgevallen....
Wel, nu hoorden we uit zeer betrouwbare bron dat hij in twee weken tijd wel 7 ons is aangekomen!
(Tjongejonge....)
Omdat wij dat met eigen ogen wilden zien, gingen we al regelmatig op zoek naar Iwan, en vonden hem tenslotte op zijn vertrouwde plekje: het dak van de borderliner. Mevrouw Katblad klom de balkontrap in de Hoftuin op om hem beter te kunnen fotograferen.


Terwijl zij daar op die trap stond, heerste er opeens onder de trap enige verwarring. Het was namelijk zo dat Oscar en de Boez met mevrouw Katblad waren meegegaan, en dat was Panda (foto) niet ontgaan. Hij probeerde onze reporters te verjagen, maar er gebeurde iets waardoor hij op de vlucht sloeg. Nee, wij hebben niet gezien wat dat was, maar hij ging dus wel.


Iwan, die ons eerst vriendelijk had aangekeken, werd nu afgeleid door de wegrennende Panda, en dat terwijl wij hem nu net zo goed in beeld hadden!
Om hem nu in de lens te doen kijken, moesten wij gaan roepen. En dat deed mevrouw K. niet één keer, maar best wel een hele poos. Iwan vond namelijk Panda veel interessanter dan onze camera, en daarin had hij uiteraard helemaal gelijk.
Wij konden echter ook zo wel zien dat Iwan's vacht er al stukken beter uit ziet dan een paar weken geleden, en dat deed vooral mevrouw Katblad erg veel plezier.

We bleven roepen tot Iwan opeens zijn kop weer naar ons toedraaide. Nee, dit was niet omdat mevrouw Katblad hem zo aan het roepen was! Zij voelde namelijk iets langs haar enkels gaan, en om niet te vallen daalde mevrouw K. een paar treden naar beneden.
Was het de Boez of de Os waardoor Iwan opeens onze kant uit keek?


Ah, de Os dus. Hij was voor de veiligheid (Panda liep daar nog steeds ergens rond) maar de hoogte in gegaan, want weet natuurlijk dat de "Hof is Vol"-kat hem niet zou pakken zolang hij daar zat en in het gezelschap van mevrouw K. verbleef. Goed gedacht van de Os.
Maar we waren nog niet klaar met Iwan, en daar we hem zo niet goed in beeld kregen, ging mevrouw Katblad ook weer de hoogte in.
Te laat! Iwan verdween net uit beeld, en daarna ook nog eens achter het muurtje van de Poort. Misschien had hij wel honger en besloten om naar huis terug te keren?
Iwan moet over een week terug naar de dierenarts voor controle, en zijn mens hoopt dat hij dan niet weer 7 ons is aangekomen! Zo flink als hij eerst was hoeft hij niet meer te worden, dus zijn mens(en) houd(en)t hem graag op een wat bescheidener gewicht. Ook dat hebben wij uit zeer betrouwbare bron....

Wel, onze reporters hadden het ondertussen wel gezien, daar in die Hoftuin. Ze hadden het sowieso al gek gevonden dat mevrouw Katblad zomaar die trap was opgeklommen, iets wat eigenlijk alleen katten mogen, en dat geroep naar Iwan hadden ze ook niet bepaald als prettig ervaren. En dan had je Panda nog, die verderop zijn kans afwachtte om tenminste één van de twee ventjes te kunnen meppen.
Terug dan maar naar de Katbladstraat, jongens? Nou, graag mevrouw Katblad! Dus gingen we....Doch toen wij de terugtocht aanvingen en ons nog éénmaal omdraaiden, zagen wij Iwan daar weer zitten, en nu konden we meer van hem zien! Inderdaad, hij is een stuk flinker geworden en ziet er erg goed uit! We hebben dat dus uiteindelijk toch nog met eigen ogen kunnen constateren!

3 opmerkingen:

Inge zei

Ik ben echt zo'n fan van Iwan, wat een lief snuitje heeft hij toch!
Fijn dat hij weer 7 onsjes meer weegt, hij ziet er echt fantastisch uit op de foto's!

Hans zei

Zo Iwan,

volgens mij hoeft er geen grammetje meer bij, wat zie jij er goed uit!

Wilma zei

Lekker ding hoor die Iwan!
En wat fijn dat het weer goed met hem gaat.