Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 februari 2011

Wegwezen - Thas komt eraan!

Toen wij van onze ronde thuiskwamen, vonden wij voor onze deur een vreemde rode. Hoewel we wel een vermoeden hadden dat het Thassos was, waren we er niet helemaal zeker van want hij weigerde ons aan te kijken en reageerde niet op zijn naam. Bovendien was hij wat aan de dikke kant, en Thas is in onze herinnering slanker.
Bang was hij in het totaal niet, maar hij deed niet vijandig naar onze haarfabrieken en dat zou Thas wel gedaan hebben, toch?Hoewel, onze reporters zorgden wel dat ze bij hem uit de buurt bleven. En toen de rode zag dat er een haarfabriekje onder een wielhuis weggedoken zat, liep hij er onmiddellijk naar toe, en dat was niet om vriendelijk goeiedag te zeggen....Natuurlijk wilde mevrouw Katblad erg graag weten wie dat nu weer was, daar onder dat wielhuis, dus probeerde ze wat foto's te maken van de zielepoot. Maar over poten gesproken, dit waren vreemde poten! Tenminste, mevrouw K. herkende ze niet en toen ze om zich heen keek zag ze alle Katbladkatten bij de redactie rondhangen, dus het was in elk geval geen reporter.
Helaas, we kwamen er niet achter wie het dan wel was, want we volgden Thassos, die ondertussen naar de redactie terug was gelopen en dreigde de openstaande deur door te gaan. En later bleek de vreemde snuiter te zijn verdwenen.

Ja, wij waren er zo langzamerhand zeker van dat deze rooie Terraskat Thassos moest zijn, want niemand is zo brutaal als hij, en een volslagen vreemde zou allang de benen hebben genomen als-ie alsmaar achtervolgd werd door een raar mens met een camera. Toch?
Toen mevrouw Katblad de redactie naderde, sprong Thassos op onze tafel omdat hij daar Oscar had zien zitten. En ja hoor, Thas had erge zin in een conflict en vloog Oscar aan, gaf hem een flinke mep.
U ziet dat Os dat niet zo leuk vond. Nee, wij grepen niet in, maar toen we naar de tafel toeliepen om betere foto's van Thas te kunnen nemen, trok hij zich van Oscar terug, en dat was natuurlijk mooi meegenomen voor onze parttime-reporter (die helemaal niet van conflicten houdt).Ja ja, opeens onschuldige ogen opzetten heh? (Vergelijk vorige foto...)
Zeker gehoord dat we het laatst over je hadden en daarom kwam je maar weer eens in de Katbladstraat kijken? Solliciteren naar de titel Schrik van de Buurt zeker?
Nou Thassos, je hebt net bewezen dat je inderdaad een goede kandidaat bent. Bij jou vergeleken is Wamy maar een klein opdondertje, een onschuldig lieverdje!

Aan het eind van de middag gingen we naar het restaurant waar Thassos werkt om wat meer over zijn dienstrooster te weten te komen, maar Thas was net vertrokken na een verschil van mening over zijn werktijden en salaris. Hij wil bovendien vooral op het terras zijn diensten draaien, maar de stoeltjes staan nog in de opslag omdat het seizoen nog niet is begonnen, en Thas is het daar niet mee eens.....

3 opmerkingen:

katja zei

Het geheimzinnige zielige slachtoffer onder/achter de auto is volgens mij Zwarte Gijs, dus die kan wel wat hebben :-)

de redactie zei

Gijs heeft twee witte voorpoten!

katja zei

Bekijkt u deze door uzelf gemaakte foto maar eens goed !!! http://1.bp.blogspot.com/_0peIuogkrNk/SZwsOWp9nxI/AAAAAAAAGaY/e_ra7uaPcgU/s1600-h/IMG_0133.jpg