Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 6 februari 2011

(Nog) niet geschikt als model

Oscar wil naast verkenner en top-reporter ook wel model worden, heeft hij laten weten. Die eerste twee functies ziet mevrouw Katblad wel zitten want daar is de Os (reeds bewezen) zeer geschikt voor, maar voor die derde moet er toch nog wel even wat gebeuren, vindt zij. Ja, zoals daar is het gewicht, heh? Wij hebben namelijk al meerdere keren meegemaakt dat Oscar bijna in ons kattenluik bleef steken (hij komt tegenwoordig ook het liefst bij ons binnen als de voordeur open staat of gaat) en nu het Poezenluik af en toe weer op de poezenstand staat (waarmee wij bedoelen dat een "normale" kat er net door kan), moet de Os helemaal op zijn zij gaan liggen om zo te vensterbank over te kruipen. Nee, dat is geen gezicht en u krijgt vast binnenkort daar nog wel een plaatje van te zien, maar het gaat er nu om dat Os dus flink moet afvallen wil hij een goed voorbeeld zijn voor andere haarfabrieken en  bovendien model worden. Po(e)seren kan hij wel, dat ziet u op bijgaande foto. De bedoeling was dat het net zou lijken of het muisje op de muur zo op zijn staart zou springen en inderdaad, Os heeft zijn positie goed gekozen en had dus helemaal door wat de bedoeling was.

Ja, en dan is dit nou weer erg jammer. Want als Os echt zijn best wil gaan doen om model te worden, mag hij uiteraard ook niet steeds maar over de grond dweilen en overal gaan liggen rollen. Deze keer was het dan zogenaamd voor de foto, maar wij weten allemaal dat Os graag over de vieze straat dweilt en dan ook nog het liefst in hoopjes ranzige bladeren, zand en andere troep. En het gevolg daarvan is dat hij er regelmatig zo ontzettend goor uitziet en ook nog is, dat mevrouw Katblad na een aaibeurt direct naar de kraan moet om haar handen te wassen, iets wat zij voorheen uitsluitend na aaicontact met een blafbeest deed (en natuurlijk voor het bereiden van voedsel etc, maar dat spreekt voor zich).
Dus wij hebben Os moeten vertellen dat hij voorlopig geen model kan worden. Ja, en misschien wel in de toekomst een kans maakt als hij zijn rare gewoontes afleert en een kilootje afvalt; dat laatste heeft overigens meer voordelen omdat de pergola van de buren dan niet zo snel zal instorten als Os daar op klimt, maar wij denken uiteraard ook aan zijn gezondheid, zijn snelheid in het geval van, en ga zo maar door.
Het moet maar gauw voorjaar worden want dan komt de Boez ook vaker buiten en kunnen ze lekker beiden weer wat meer ravotten, klimmen, springen en huppelen. Liefst de hele dag ja, want dat zet pas zoden aan de dijk.

1 opmerking:

Annemieke zei

Kan Oscar niet een grote maten model worden? Al is het voor zijn gezondheid beter als er wat afgaat. Hij heeft een behoorlijke pens.