Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 februari 2011

Vlinder laat zich niet pakken

Ze hadden er niet zo'n zin in vandaag, onze reporters, maar tenslotte gingen de Boez en Oscar toch mee om een rondje te lopen.
In de Kruidentuin waren geen andere katten, dacht mevrouw Katblad, want ze zag er namelijk geen. Tot Os er haar attent op maakte dat ze fout zat. Ja, inderdaad, onder het bankje op de hoek zat Vlinder zich verscholen te houden.
U ziet haar zitten?
Wel, onderop de foto ziet u nog net de Os, die haar dus als eerste in de smiezen had.
Mevrouw Katblad naderde Vlinder heel langzaam en voorzichtig, maar Vlinder besloot haar komst toch echt niet af te wachten. En eigenlijk verraste ons dat niet.
Vlinder ging snel de hoek om en verstopte zich ditmaal onder de struikjes in de Parallelstraat, vlak naast haar deur met kattenluik.
Waarom zij niet door haar luikje haar huis binnen ging? Wij weten dat helaas niet maar wellicht vond ze genoeg beschutting achter het struikgewas en dacht ze dat mevrouw Katblad haar daar toch niet zou kunnen "pakken". Nou, dat was mevrouw Katblad geenszins van plan maar inderdaad, Vlinder zat daar goed en veilig.
Snel maakten wij een foto van haar en liepen wij door met onze reporters. Zij hadden namelijk geen boodschap aan Vlinder en wilden snel door, want wat was het vanochtend koud, heh? Daarom dus.

Geen opmerkingen: