Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 februari 2011

Ben zo weer terug!

Oscar:
Ik heb een probleempje, want ik wil best naar de redactie en dus naar mijn vriendje Boez, maar ik wil ook op Lima passen. Lima is namelijk mijn stiefbroertje en huisgenoot en hij loopt hier ergens rond. Nu is Lima is niet zo sterk als ik en hij is nogal bang, niet alleen voor mensen maar ook voor andere katten. En daarom moet ik dus op hem letten terwijl hij buiten is. Gelukkig regent het nu niet, dus kan ik hier wel blijven zitten en hoef ik niet persé naar binnen. Ik werk namelijk als parttime reporter bij het Katblad en moet oproepbaar en bereikbaar zijn in geval van calamiteiten, snapt u?Het mooie van dit plekje is dat ik alles kan overzien. Ik kan hier niet alleen het luik van de redactie in de gaten houden maar ook het Poezenloket, en ik kan mevrouw Katblad zien zitten op haar werkplek. Als zij straks naar buiten komt om haar ronde te gaan lopen, ben ik natuurlijk van de partij. Ja, dan moet Lima even voor zichzelf zorgen want ik heb nu eenmaal mijn werk als reporter van het Katblad, en spijbelen is er niet bij wat mij betreft.
De Boez (collega-reporter en boezemvriendje - red.) vindt het trouwens niet zo leuk dat ik op Lima wil passen. Hij is een beetje jaloers inderdaad, en moet niet veel van Lima hebben. Daar kan ik niks aan doen; ik heb nu eenmaal mijn plichten en ik ben niet van plan die te verzaken. Maar goed, af en toe krijg ik dus wel wat last van geknor in mijn maag, en dan moet ik toch Lima even in de steek laten.

Eén minuutje maar. Even een paar brokjes scoren, anders hou ik het niet uit of val ik flauw van de honger, en daarmee is niemand geholpen, heh? En Lima zal heus niet in zeven sloten tegelijk lopen terwijl ik snel een paar brokjes ga eten, wel? Nou dan!
Ben zo weer terug, Lima! Geen gekke dingen doen, heh?

Geen opmerkingen: