Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 februari 2011

Werk aan de winkel!

Mevrouw Katblad was al de afgelopen nachten een paar keer wakker geworden door het klaaglijk gemiauw van een vreemde. Uiteraard kwam zij dan - nieuwsgierig als zij is - haar bed uit om te kijken wie dat geluid voortbracht (nee, zij ging niet in haar nachtgoed naar buiten want zo gek is zij nu ook weer niet), maar telkens zag zij een lege straat en was het gemauw net weer opgehouden. Erg frustrerend inderdaad, want zie daarna maar weer in slaap te komen, heh?
Wel, vanochtend hoorde zij het gemauw weer. Nee, het was niet Bw (alias Pincho) want die heeft een duidelijke sirene die we uit duizenden zouden herkennen (en daar komt zij haar bed niet meer voor uit). Deze jongen klonk iets meer wanhopig en deed zijn klaagzang in zeer korte geluidsfragmenten, die hij overigens wel snel achterelkaar herhaalde.
Wel, om kort te gaan, mevrouw K. greep haar camera en vloog zonder jas en met natte haren de straat op, iets wat de Hoofdredacteur natuurlijk afkeurde, maar zij liet zich niet tegenhouden. Wij zagen een rooie door de Poort naar de Hoftuin gaan en mevrouw K. volgde hem.

Ach, hij kroop helemaal in elkaar voor mevrouw K., zo bang was hij. Arm ventje....Toen mevrouw K. dichterbij kwam vluchtte hij naar een ander plekje, maar gelukkig konden we met de zoomlens nog een aardige foto van hem maken.
Tja, zo te zien een jonge kater, prachtige, glanzende vacht, bandje om zijn nek en goed doorvoed. Geen reden tot ongerustheid dus, hoewel, hij hoort niet in deze buurt thuis en daarom zou hij best wel eens verdwaald kunnen zijn, heh? En dat overwegende, kwam er dus toch een gevoel van onbehagen bij mevrouw Katblad op.Opeens sprong de krolse jongen op en vloog de Poort door naar de Katbladstraat, en beende vervolgens in de richting van de Kruidentuin.
Japekoppie wilde hem wel achterna gaan, want je bent reporter of je bent het niet, heh? Cera voelde zich niet zo op haar gemak en bleef liever in de buurt van de redactie, maar zij is dan ook een nette dame die zich voor sommige nieuwsonderwerpen niet zo interesseert. Wel, daarom hebben wij ook jongens en meisjes in dienst en ieder heeft zo zijn eigen taken.Mevrouw Katblad ging de rode kater niet achterna, want had dus geen jas aan en dat werd alsmaar meer voelbaar. In de verte zag zij dat de rode een onderonsje had met Oscar, en dat geeft natuurlijk weer te denken.
Maar wat mevrouw K. óók dacht was dat sommige mensen toch wel vaak te laat zijn met het laten castreren van hun jonge ventjes, die dan vervolgens ontsnappen als zij de kriebels krijgen en op stap gaan om een lekker mokkel te zoeken. Het kan natuurlijk ook zijn dat deze kater met opzet niet werd gecastreerd, en dat vinden wij dan nog treuriger. Laat deze mooie jongen alsjeblieft geen Bw worden!
Zeg, Katblad-detective, er is werk voor u aan de winkel! Kunt u nagaan of deze jongen wordt vermist???

Geen opmerkingen: