Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 19 februari 2011

Wat vinden de lezers?

Zoals de Boez zich vreselijk kan vervelen als Oscar niet op komt dagen, is het omgekeerd ook zo. Boez is zo de hele dag tekeer gegaan in de straat, dat hij halverwege de middag instortte, op bed ging liggen en in een diepe slaap viel. En nu zat Os buiten tevergeefs op zijn vriendje te wachten, en dus verveelde hij zich te pletter.
Hij had al een tijdje op de pergola liggen soezen, maar daar slapen kan natuurlijk niet want er gebeurt veel te veel om je heen, heh Os? Ja.
Toen mevrouw Katblad naar buiten kwam, kwam de Os overeind. Misschien gingen ze wel even een stukje met hem wandelen?

Nou, daar vond mevrouw K. het al een beetje te laat voor, want het begon al wat te schemeren en dan worden de oudere reporters erg onrustig vanwege het naderende tijdstip van het diner. Tja, zo gaat dat nu eenmaal en daar moeten we rekening mee houden.

Oscar liep een paar rondjes over onze pergola, en dat had vooral te maken met het zoeken naar een goede afdaalplek. Nee, hij had nog niet helemaal begrepen dat er niet gewandeld ging worden en wilde persé naar beneden komen.


En dat lukte hem tenslotte heel goed, zoals u kunt zien.
Wel, mevrouw Katblad was natuurlijk wel bereid de Os even flink te knuffelen, want dan was hij tenminste niet voor niets naar omlaag gesprongen.
Os ging er maar eens lekker voor zitten, maar verstijfde toen hij opeens Wamy onder de tafel zag staan. Wamy echter was niet van plan om de Os aan te vallen, maar dat kwam vooral omdat mevrouw Katblad naast Os stond, die zich stevig tegen haar aandrukte alsof hij bescherming zocht.En terwijl zij met één hand Os aaide, nam mevrouw K. met de andere hand (met daarin de camera uiteraard) een foto van Wamy. Nieuwe kras op je neus, Wamy? Hoe komt dat nou weer? Zeker van iemand die geen zin in je had? Weer afgewezen dus? Of was het misschien Thassos, die eigenlijk veel meer dan jij in aanmerking komt voor de functie van Schrik van de Buurt, ware het niet dat hij helaas niet in de Katbladbuurt woont dus geen rechten heeft?
Ach, die onschuldige oogjes van de Wammes, heh? Bel de Franskat kon ook zo schattig kijken, ja... Maar die keek soms ook heel erg boos en gemeen, en dat hebben wij jou nog niet zien doen. Wat moeten we nu met jou, rare Wammes? Zullen wij de regels maar veranderen en toch voor Thas als SvdB kiezen? Zodat jij gewoon fijn het stoorzendertje van de buurt kan blijven? Wat zouden onze lezers daarvan vinden?

2 opmerkingen:

katja zei

Ik vind het best hoor, ik vind Wamy er altijd zo zielig uitzien op de foto's...
Maar het wordt dan wel verwarrend met die afkorting SvdB

de redactie zei

Daar kunnen we natuurlijk altijd wat op verzinnen!