Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 februari 2011

Agorafobie?

Terwijl Cera en Oscar al lang en breed de zandbak hadden geïnspecteerd op het Zooiplein, kwam de Boez eindelijk ook eens aankakken. Hij had eerst een tijdje voor het hek gezeten en kwam toen voorzichtig langs de muur de kant van zijn mede-reporters uit. Onderweg stopte hij steeds even om achterom te kijken, alsof hij elk moment de vijand verwachtte.
Os besloot tenslotte zijn vriendje maar eens op te gaan halen en Cera keek hem na.


Boez had zijn vriendje niet aan zien komen, schrok zich het hondenzuur en ging de arme Os bijna te lijf met zijn nagels uit en zijn tandjes bloot. Nu moeten we er wel bij zeggen dat Os er behoorlijk de vaart in had en bovendien net van plan was bovenop de Boez te springen, dus de schrik was niet helemaal zonder reden. Maar goed, Boez was erg nerveus, overdreven op zijn hoede, en dat terwijl er verder helemaal geen andere haarfabrieken in de buurt waren, zelfs geen mensen of blafbeesten.
Maar ondanks dat het helemaal veilig was op het Zooiplein, liet de Boez ons toch in de steek.

Hij liep het Zooiplein af en ging op het bankje van Zwarte Gijs zitten.
Nu hadden wij al eerder problemen met de Boez op het Zooiplein en dachten toen dat hij misschien op die plek een keer werd aangevallen of een ander trauma had beleefd, maar dat is alweer zo'n tijd geleden heh? Dus zou hij daar nu wel overheen moeten zijn, niet? Ja, want zelfs de Boez heeft niet zo'n goed geheugen, denk maar eens aan de bijensteken in het voorjaar, de hofvijver met kroos erop, om maar wat kleine voorbeeldjes te noemen (en dat wordt weer lachen straks, als de hommeltjes uit hun holletjes komen).
Wel, daarom denken wij dat de Boez vermoedelijk last heeft van Pleinvrees. Ja, het tegenovergestelde van claustrofobie dus, dat heeft u goed begrepen. Voor katten helemaal niet zo'n gekke afwijking eigenlijk, nader beschouwd, en daar Boez het al langere tijd verdomd lekker met zijn vriendjes op het plein te spelen, kunnen wij er eigenlijk niet meer omheen.
Nee, wij weten niet hoe wij de Boez kunnen helpen. Wel zullen wij proberen om hem wat vaker mee te nemen naar het Zooiplein, zodat hij misschien over zijn angst heen zal groeien. Maar of dat zal helpen? De tijd zal het leren.....

Geen opmerkingen: