Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 februari 2011

Genegenheid en ergernis

Vraag ons niet waarom de twee vriendjes hier zitten. Wel kunnen wij u vertellen dat zij net (mevrouw K. was weer eens te laat met de camera) elkaars oren hebben zitten wassen, alhoewel Os dat zorgvuldiger en liefdevoller deed bij de Boez, dan andersom; Boez was gauw klaar en leek zich niet goed raad te weten met deze blijken van genegenheid. Vandaar misschien ook dat hij nodig even naar omhoog moest kijken terwijl wij zeker weten dat daar niets te zien was.Terwijl de Os rustig wat (tevreden) bleef zitten nagenieten, gingen er alweer heel veel andere dingen door het koppie van de Boez heen, en hij was dan ook de eerste die van het muurtje afsprong om door het kattenluik weer de straat op te gaan.
Wij kunnen u ook nog berichten dat Boez soms de hele dag zo druk bezig is met van alles en nog wat (waarmee wij bedoelen dat het teveel is om op te noemen), dat hij meestal tegen een uur of vijf totaal instort, op het bed neervalt en zich niet meer laat zien tot ergens laat in de avond. Het zal u dan ook niet verbazen dat hij een groot deel van de nacht flink door het huis loopt te klooien, dit tot grote ergernis van de voltallige redactie.

3 opmerkingen:

Inge zei

Wat een schattige foto's van de leuke boefjes!

de fotograaf zei

Dank u!

Hans zei

Gisteren zag ik tot mijn verbazing Lapje Poema's kop langdurig poetsen. Ik heb er van genoten, met hoofdletters!