Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 februari 2011

Theater in de Hoftuin

Aha! Daar hebben we onze vreemde gast(e) eindelijk in beeld. Een mooie cyper met een witte snuit. Hij/zij kwam ons trouwens wel bekend voor, en na enig denkwerk herinnerden wij ons weer dat dit de logé moest zijn van één van onze overburen; ze werd vorig jaar een keer door Cera bijna van het garagedak gegooid. Wij vonden het toen al een wonder dat een logé zomaar in een vreemde buurt op straat mag rondlopen, maar blijkbaar is dit een heel slimme poes die niet zo snel zal verdwalen.Poes was op weg naar de Hoftuin om daar even rond te kijken, maar had niet in de gaten dat Harremans in de Katbladstraat rondliep. En Har zag Poes door de Poort lopen en kon dat natuurlijk niet toestaan. U raadt het al, Har volgde Poes en ze kreeg flink klapjes. U ziet haar op bijgaande foto in de tuin staan, maar wat u niet ziet is dat Harremans achter de struik staat in een nieuwe aanvalshouding.
Even later had Har het voor elkaar; de Poes was door de andere Poort naar Iwan's straat gevlucht.
Nu maakten we ons dus wel wat zorgen, want zou ze in staat zijn de weg terug naar de Katbladstraat te vinden? Daar moesten we maar op vertrouwen.... (op de foto ziet u Har nadat hij zojuist Poes heeft weggejaagd).

En nu we toch in de Hoftuin waren, keken we maar eens even in het rond. Nog meer te zien misschien? Andere haarfabrieken bijvoorbeeld?Ah, terwijl Har dus Poes door de ene Poort had gejaagd, zat Panda bij de andere Poort de wacht te houden. Vandaar dat onze reporters niet met mevrouw Katblad waren meegelopen!

En daar, in de verte, zat Caja. Die had natuurlijk het gekrakeel gehoord en zat daar (achterbalkon) te wachten op nog meer spektakel.
Caja stond op en liep naar een ander dak toe, want Igor kwam eraan en moest zou over dezelfde richel lopen. Hij ging er niet bij zitten, had mevrouw Katblad horen roepen naar Caja, en meende waarschijnlijk dat dat ook best eens voor hem bedoeld kon zijn.Even later was Igor op het dak van de Borderliner gearriveerd (frontbalkon dus), en daar zagen wij opeens ook Iwan opduiken! Het werd alsmaar drukker in dit theater, en dat terwijl de voorstelling (van Harremans, Poes en Panda) eigenlijk al was afgelopen.
Erg gezellig hier, maar verder gebeurde er niet veel anders dan naar elkaar zitten koekeloeren, en dus gingen we weer terug naar onze straat, waar drie reporters (Japekoppie, Cera en de Boez) geduldig bij de ingang van de Poort op ons stonden te wachten.In de straat hoorden wij luid gekerm. Ja hoor, het was weer zover: Oscar zat ergens op het dak en wist weer niet hoe naar beneden te komen.
Dit muisje had trouwens nog een staartje, maar daarover een volgende keer meer.....

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar de geheimzinnige poes onder/achter de auto van gisteren heeft een hele witte rechterpoot en aan de linkerkant een wit voetje ???? Nou ja, wie weet werd Poes behalve door Thassos ook wel door Zwarte Gijs belaagd daar onder die auto.

afz. Katblad-detective

de fotograaf zei

En kijk eens naar de voor- en achterpoten van Harremans???!!!

Anoniem zei

Ja, u heeft gelijk !!!

Dennis zei

Poes lijkt een beetje op Myo op de foto's

de hoofdredacteur zei

Wij weten voor 95% zeker dat Poes de logeerpoes is. Zij kan via een openstaand raam in- en uit het studentenhuis, en een student laat niet zijn raam zomaar open staan bij deze temperatuur, heh?
En zeg, Katblad-detective, bent u een mrs. Marples of meer een Hercule Poirot? Maakt u bekend a.u.b.! Misschien nemen wij u wel in dienst! Ja, er zaten twee haarfabrieken onder het wielhuis. De ene was Lima, en op hem kwam Thassos af in eerste instantie. Wij denken dat Har inderdaad de tweede was, want kort daarna ging hij achter Poes aan. De foto's zijn namelijk van dezelfde dag. Soms moeten wij het nieuws wat uitsmeren namelijk. Want het valt niet altijd allemaal mee. Vandaag bijvoorbeeld was er ook weinig te melden. En van op de bank of bed slapende katten kunnen wij geen nieuws maken.....

Anoniem zei

Hihi,
ik ben al in dienst...
Heeft u overigens al naar die foto van Zwarte Gijs gekeken ? http://1.bp.blogspot.com/_0peIuogkrNk/SZwsOWp9nxI/AAAAAAAAGaY/e_ra7uaPcgU/s1600-h/IMG_0133.jpg

groetjes,
Miss Marple (a.k.a. Katja)