Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 18 februari 2011

Loeren naar elkaar

U ziet hier Wamy, die voor de deur van Zoe ligt te rollen en tussendoor ook nog Zwarte Gijs zit uit te dagen. Tenminste zo lijkt het.
Is hier iets bijzonders aan de hand?
Wel, ten eerste ligt Wamy natuurlijk lekker in de zon en misschien is dat de enige reden waarom hij daar ligt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij dondersgoed weet dat Zoe daar woont, haar misschien wel voor het raam heeft zien zitten en zich daarom ligt uit te sloven voor haar.
Maar de derde mogelijkheid is dat Wamy daar ligt om Gijs dwars te zitten.


Zwarte Gijs zit namelijk niet zoveel verderop voor zijn huis naar Wamy te loeren. Het kan zijn dat ze net ruzie hebben gehad, dat Wamy in Gijs' gebied heeft gelopen of hem uitgescholden of gemept heeft. Dat zou zomaar allemaal kunnen, maar wij weten het niet zeker want wij waren er niet bij.Wel is duidelijk dat Zwarte Gijs zeer ontstemd is, en daar er helemaal niemand anders in de buurt is, moet Wamy haast wel de oorzaak daarvan zijn.

Maar het kan ook zijn dat er helemaal niets aan de hand is. Dat ook Gijs toevallig net lekker in het zonnetje zit, net als Wamy daar verderop. Dat er vrede heerst en er alleen maar positiviteit in de lucht hangt, er helemaal niemand kwade of haatdragende gedachten heeft....
Gelooft u het?

4 opmerkingen:

ina zei

Volgens mij is Gijs erg boos. Wat kan die kwaad kijken, zeg!

Lily zei

Graag reageer ik op de avonturen van Wamy (ook wel Mister Wamy, of kortweg Waams) Ik kan vertellen dat het in huize Mr. Wamy enige onrust is ontstaan. Bij het lezen van alle berichten verbaasd het thuisfront zich over de beschrijvingen van onze Wamy. Thuis is hij allerliefst, aanhankelijk en goedmoedig. Zijn moeder, Poekie heeft hem nog ondervraagd maar Waams is zich van geen kwaad bewust.

Wij denken dat hij alleen maar heeeeeeeeel graag wil spelen en aandacht zoekt. Het moet gezegd dat het mens van Mr. Wamy zelf 5 lange dagen per week werkt en dat hij de poezen dus vaak alleen moet laten. Wellicht daarom dat Mr. Wamy zo veel aandacht vraagt. Misschien zelfs negatieve???

Het oma mens van Mr, Wamy & Poekie

de hoofdredacteur zei

Ach oma Lily, wat leuk dat u reageert!
Wel, uw Wamy kan er in de vrije stadsnatuur wat van! Hij is een echt pestkopje en stoorzendertje, en daar kunnen wij ook niets aan doen.
In december hebben wij formulieren rondgestuurd aan alle kattenbezitters in de buurt om zo te weten te komen hoe de haarfabrieken zich thuis gedragen. U kunt daarover lezen in onze bijlage. En dan valt het ook op dat de grootste pestkoppen (buiten)voor hun mens allerschattigst zijn, graag op schoot zitten en dol zijn op knuffels, zelfs de allerbeste vriendjes zijn van de kinderen in huis. En wij geloven ook direct dat Wamy de baby in huis is en de onschuld zelve.
Als u alle artikelen leest over Wamy (te vinden door een klik in onze linkerkolom onder labels en dan op zijn naam, kunt u ook niet anders dan vaststellen dat Wamy wel degelijk in opleiding is voor de functie van Schrik van de Buurt, al heeft hij daar thuis niks over verteld of iets van laten merken.
Wij als mensen kunnen zien dat hij inderdaad wanhopig op zoek is naar aandacht, maar hij weet niet hoe en slaat de plank dus bij zijn soortgenoten constant mis. Met andere woorden, ze motten hem niet en zijn vaak zelfs bang voor hem. Het is niet anders, oma! Maar wij beloven u dat wij goed op hem zullen letten en zelfs proberen om contact met hem te maken. Als u een paar leuke foto's van het pestkopje wilt, moet u maar eens langskomen op de redactie, of via de gewone mail contact maken met mevrouw katblad.

ina zei

Ach, arme Wamy. Hopelijk lukt het hem toch een keer om goed contact te krijgen met een mede-haarfabriek.