Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 februari 2011

Volgende keer beter

Oscar wilde wat water gaan drinken en zocht daarvoor de Hofvijver uit. Hij had echter niet in de gaten dat het water bevroren was, of hij had het wel in de gaten en nam het risico maar. In elk geval ging hij er bovenop staan en mevrouw Katblad was niet van plan hem te waarschuwen maar wachtte liever af tot Os door het ijs zou zakken. Ja, want je weet maar nooit en zo gemeen is zij dus wel.

Oscar nam ruim de tijd en al die tijd stond mevrouw Katblad te wachten op de grote ploemp. Want zij meende namelijk af en toe wat gekraak te horen en wist dat het nou ook weer niet zó hard had gevroren.
Af en toe zette Os een paar kleine stapjes vooruit of achteruit, maar ondanks zijn gewicht leek het ijs hem goed te kunnen houden. Toen kwam de Boez eraan.
En mevrouw Katblad smeekte de Boez gezellig naast de Os te gaan staan, want dan kon je straks natuurlijk helemaal lachen, heh? De camera trilde helemaal in de handen van mevrouw K. (van spanning en de zenuwen), maar het grote moment van opperste lol en vermaak kwam niet.
Nee, want een paar meter verderop kwam een blafbeest uit een deur, en die begon zo vreselijk hard te schelden (waarom weten wij niet) dat de twee vriendjes zich geen moment bedachten en de tuin uit renden. Stond mevrouw Katblad daar een partij teleurgesteld te wezen! Nou ja, volgende keer beter dan maar?

3 opmerkingen:

ina zei

O o, wat gemeen!
Maar het zou inderdaad wel een prachtfoto hebben opgeleverd.
En een vieze vloer thuis, maar daar had mevrouw K. misschien nog niet aan gedacht.

de redactie zei

Mevrouw heeft uiteindelijk best wel veel over voor een paar grappige plaatjes!

katja zei

Ik vind het zo trouwens ook al prachtige foto's, omdat het net lijkt alsof Os gewoon op het kroos kan lopen (je ziet niet dat er ijs onder ligt).
Os is eigenlijk een soort Jezus op deze foto's :-)