Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 februari 2011

Duidelijker kan niet!

Zo Os, weet je dat je met je achterste bijna tegen het glas aanzit? En dat we hier vanuit de kamer opeens minder goed naar buiten kunnen kijken?
En lieve Osky, moet je bovendien niet een keer naar huis om te kijken hoe het met Lima gaat?

Os, we zijn niet boos op je! Ja, misschien doet mevrouw Troy een beetje chaggy tegen je, maar dat is niet persoonlijk bedoeld want zo doet ze tegen iedereen hoor, echt waar!
Os slaap je? Nee he, want dan zou je daar afdonderen, toch?
Je bent toch niet ziek, Os? Of heb je de pest ergens over in soms!?
Os?
Oscar geen vogeltjes kijken? Niet met de Boez spelen? Oscar winterdepressie? Boos omdat mevrouw Katblad je geen eten meer komt geven?
Of heb je pijn in je buik misschien, Oskyman?
Zal mevrouw Katblad even naar je toekomen dan? Om je te troosten?

Aha! Oscar is opeens klaarwakker! En Os rekt zich effe lekker uit, komt de pergola af en loopt alvast een stukje vooruit naar de Kruidentuin! Nou, duidelijker kan hij niet zijn, wel? Oscar wil dus gewoon een stukkie lopen en fijn aan het werk gaan als reporter, heh? Met de fotograaf erbij, tuurlijk!
Dat mevrouw Katblad dat nu niet eerder begreep. Wacht, dan gaat ze even haar jas aantrekken en de Boez roepen, want die wil misschien ook wel met ons mee, toch? Ja gezellig inderdaad. En je hebt gelijk hoor, er moet meer gewandeld worden. Dat mevrouw K. dat nu niet eerder begreep, heh? Ja, stom mens. O, o, o.
Nou, zullen we dan maar? Os weer blij? Jah......

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Toch knap hoe hij daar op die pergola balanceerd met zijn dikke vacht

ina zei

Wat ligt hij daar lieief.

mevrouw K. zei

Ja Annemieke, u hebt het helemaal door! En Ina, Os is inderdaad een schatje! Te lief soms, maar daar hebben we het nog wel een keer over.

katja zei

@Annemieke: hahaha, da's inderdaad heel knap van Os !