Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 12 november 2012

Gevaarlijk over de rand

Afgelopen weekend zagen wij Caja een klein beetje gevaarlijk over de rand van een dakgoot hangen.
Wij riepen haar, ze keek heel even onze richting uit maar richtte haar blik toen onmiddellijk weer naar omlaag.
Wel, daar beneden moest dus iets heel spannends aan de hand zijn, heh?
Mevrouw K. kon alleen niet zien wat, want er stond een muurtje voor haar snufferd (waar ze helaas niet overheen kon kijken).Echter, mevrouw K. heeft in de loop der tijd aardig wat ervaring opgedaan in het fotograferen van dingen die zij niet kan zien, en strekte dus arm met camera boven het muurtje uit. Met een beetje geluk kreeg zij zo op de foto wat er zo interessant werd gevonden door Caja.
En jawel, een vliegbeestje dus!

We hebben nog even staan wachten om mee te kunnen maken dat Caja (via een wellicht geheime route naar de betreffende tuin) het vliegbeestje zou weten te benaderen, maar nee. Caja bleef zitten staren en bewoog niet. Na ongeveer 10 minuten was K. het zat en ging ze terug naar de redactie.
Maar hé, hoorde zij daar, net voor ze vertrok, het vliegbeestje niet heel even spottend lachen? Nee, vast niet. Het moet haar verbeelding zijn geweest.

6 opmerkingen:

Fritz zei

Marokkanen, althans van de eerste generatie, de oude gastarbeiders zeg maar, zijn er heilig van overtuigd dat haarfabrieken in staat zijn een vogel in een boom met hun blik te fixeren, zodanig dat ze gehypnotiseerd uit de boom vallen.

tante sjaan zei

Gebraden en al zeker?

katja zei

Mooi, die besjes (of zijn het bloemen?) aan die rode takken!

Liesje zei

Ik ben ook vogelaar, net zoals Caja!

Annemieke zei

Zou me niets verbazen als het vliegbeestje zou zitten grinniken. Die bij ons in de tuin zitten ook altijd te etteren als de katten voor het raam zitten en de deur dicht is.

oma Teske zei

@tante sjaan:
juh kind, 't Rif is geen voedselbank hoor.