Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 9 november 2012

Onbegonnen werk

Bij haar voordeur is mevrouw Katblad vandaag toegesproken door een (voor haar) onbekende man. De man had gisteren de krant gelezen en hield, niet gehinderd door enige kennis, een pleidooi voor het gebruik van Roundup; volgens hem was het onkruidverdelgingsmiddel totaal onschuldig en had K. het dus helemaal bij het verkeerde eind.
K., net naar buiten gegaan om boodschappen te doen, heeft zich heel even laten verleiden tot een discussie, maar toen zij in de gaten had dat dit onbegonnen werk was, is zij weggefietst naar de buurtsuper.
Bij haar terugkomst was de man gelukkig verdwenen.

9 opmerkingen:

Gerrit Kuilder zei

Aangezien Monsanto $ 45 Milj er voor over had om te zorgen dat er niet op een verpakking hoeft te staan dat er genetisch gemanipuleerde producten in zitten kan ik me voorstellen dat ze persoonlijk dat mannetje op u afgestuurd hebben.

Mevrouw Katblad zei

Wat???

Gerrit Kuilder zei

Was wat te snel totaal budget van grote berijven om de wet tegen te houden was $ 45 Milj , Monstanto gaf $ 7 Miljoen er aan uit: http://pinterest.com/ssantos1/prop-37-label-gmo-s/

Anoniem zei

Nah, ik denk dat het gewoon iemand is geweest die zich vrijwillig heeft laten brainwashen door de commercie.

Het is gewoon zo onzinnig en kansloos om bij iemand langs te gaan en te gaan lopen pleiten

Moon zei

Oooo wat irritant, zo'n mannetje! Kijkt u alstublieft goed uit?!

Fritz zei

Het ontbladeringsmiddel Agent Orange, gebruikt in Vietnam was volgens de Amerikanen ook onschuldig.
Nu blijkt dat tot in een generatie of vijf, Vietnamezen last blijven houden van aangeboren lichamelijke afwijkingen en misvormingen en een keur aan zeldzame kankers.
Als je maar goed blijft eten en onversneden heroine gebruikt kan je ook honderd worden.

Gerrit Kuilder zei

Even voor de duidelijk: mijn eerste opmerking was niet echt serieus. Ik geloof niet zo in samenzweringen en zo. Wel dat roundup nog liever vandaag dan morgen verboden zou moeten worden.

de hoofdredacteur zei

Waarschijnlijk was het een bezitter van een volkstuin die net weer een voorraadje gif had gekocht (wellicht in de aanbieding)en het nodig vindt zich te verdedigen. En toevallig dus herkende hij mevrouw K. Of iets dergelijks dus, heh?
Bij de buurtsuper werd K. nog aangesproken door een vreemde dame, maar zij was erg vriendelijk en wenste K. succes!
En inderdaad Gerrit, het spul moet per NU verboden worden! Mocht de gifkar hier weer langskomen, steken wij zijn banden lek (en daarbij bedenken we nog wel wat "leuks")!

Hans zei

Ook Agent Orange was van Monsanto, net als Aspartaam. Wie dat niet kent: zoetjes voor de koffie en in Cola Light en Cola Zero en al die andere chemische rotzooi.