Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 11 november 2012

Loes bedenkt zich net op tijd

Vanochtend zagen wij Wamy de westelijke Poort van de Hoftuin uit komen rennen. Jawel, alsof hij op de vlucht was dus.
Vlakbij de Katmobiel bleef de Wams staan, klaar om, mocht dat nodig blijken, eronder de te duiken. Voor zijn veiligheid dus, heh?
U ziet Wamy hier in drievoud, maar dat is per ongeluk en eigenlijk best wel grappig.
Maar goed, voor wie was Wamy eigenlijk op de vlucht gegaan? We laten u niet langer in spanning. Kijkt u snel met ons mee?Jazeker, het was de kleine Loes!
Helemaal weer thuis in de Katbladbuurt blijkbaar, en strijdbaarder dan ooit. Want Wamy pesten, dan moet je toch wel van goeden huize komen, heh? Of in elk geval is Loes duidelijk een haarfabriekmeisje met behoorlijk wat lef en pit.
Want? Nog meer dan? Jawel, en daarom gaan we naar de volgende foto.
Net had zij Wamy bang gemaakt, nu was Oscar aan de beurt. De Os, net effe lekker in de zon aan het rollen maar wel drie keer zo zwaar als de petieterige Loes (en zeker ook drie keer zo sterk), wist niet wat hem overkwam. Klappen van zo'n klein ding, dat kon en mocht hij toch niet laten gebeuren, heh? Nee, gekker kon het niet worden.
Loes vond van wel, haalde twee keer uit maar raakte Oscar beide keren net niet. En dat was maar goed ook, anders was de Os vast overeind gekomen om een partijtje Grieks-Romeins te gaan worstelen met het fragiele, jonge dametje.
Loes zag natuurlijk best wel dat Os een maatje te groot voor haar was, en behalve fel en kittig is zij blijkbaar ook verstandig.

Want daar ging zij, waarschijnlijk omdat ze zogenaamd een eindje verderop iets zeer interessants of van grote importantie had gezien. Inderdaad met trotse, rechte poten, maar wel ook met een naar beneden gezakt staartje, doch dat is niet zo gek als je er zojuist achter bent gekomen dat je bijna een hele grote fout hebt gemaakt.
Maar Loes is nog jong en kan nog een hoop leren.
Waar ze heen ging weten we weer eens niet (we gingen net de andere kant op) en kunnen we u derhalve niet vertellen.

5 opmerkingen:

Greet zei

Wordt Loes de nieuwe SvdB?

Annemieke zei

Wat een dametje! Dat belooft nog wat voor de toekomst.

Inge zei

Geinig, 3 Wamy's.
Gelukkig voor de katten in de buurt is er maar 1 echte Wamy! ;)

Mevrouw Katblad zei

Nou Greet, het lijkt ons een goed idee om daar weer eens wat aandacht aan te besteden!
Maar een echte kandidaat hebben we eigenlijk (nog) niet.
Zwarte Gijs maakt nog de meeste kans, maar we horen/zien te weinig van hem.

Wad Woord & Wol zei

De hele zomer op de camping en in de natuur heeft Loes zichtbaar gesterkt. Gelukkig kent ze de regels van de stadse jungle ook nog.