Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 november 2012

Nog geen bevordering voor de Boez

Reporters de Boez en Oscar hebben kort geleden weer eens de Kruidentuin geïnspecteerd.
Waarschijnlijk was hun actie geheel en al overbodig, want vanochtend vroeg hoorden wij het geluid van een bomenzaag en we vrezen dat er mannetjes in lichtgevende jassen de tuin aan het "bewerken" zijn.
Later op de dag gaan we de resultaten bekijken, als we tenminste onze reporters meekrijgen na al dit zaaggeweld (enorme herrie dus).De Boez wilde graag even tussen de Ooievaarsbekken po(e)seren omdat hij vond dat hij zo beeldig uitkwam tussen de licht-paarse blommetjes. Nou, vooruit dan maar, heh?.......................


Oscar hield de omgeving ondertussen in de gaten, want er willen nog wel eens blafbeesten opduiken in deze tuin en je weet maar nooit of die wel deugen.Nou Boez, zo kan die wel weer, heh? Ja, je bent een mooie jongen. Gaan we nu weer een eindje verderop?
Oscar liep al in de richting van de Parallelstraat want vond dat kiekjes nemen een beetje te lang duren.

Maar nog voor de hoek van de straat wist Boez zijn vriendje in te halen en dook bovenop hem.

Ja, de Boez gaat weliswaar steeds meer op een echte reporter lijken (hij is regelmatig erg serieus naar nieuws aan het speuren en werkt aardig mee), maar steeds als wij denken dat de tijd rijp is om hem te bevorderen, gaat hij zich weer gedragen als een jonge hond, zeg maar.
Doch soms levert dat ook wel weer een leuk plaatje op, heh?