Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 23 november 2012

Fotoverslag voor de raadscommissie


Fotoverslag van schadelijke gevolgen Roundup
In de week vanaf 11/12 juni 2010 werd er in onze buurt, omgeving Uiterstegracht, met Roundup gespoten.


Foto genomen op hoek Uiterstegracht/Oude Rijn op 12 juni. Er moet pas gespoten zijn gezien de verkleuring van het onkruid.17 juni 2010. Er is ook pas gespoten in de Kruidentuin (hoek Ir. Driessenstraat); het onkruid is ook daar verkleurd. Mevrouw Troy komt hier graag voor haar dagelijks hapje gras. Onderop haar pootjes heeft zij dan al blaren. We besluiten met haar de volgende dag naar de dierenarts te gaan.

opgezwollen pootzool met blaren18 juni 2010. De dierenarts weet niet wat hij ziet. De pootzooltjes van mevrouw Troy lijken wel verbrand en zijn flink opgezwollen. Een duidelijke diagnose is niet te stellen. Troy krijgt antibiotica en een hormooninjectie tegen allergie.

normale pootzool


Het duurt nog enkele weken en er zijn nog meer behandelingen (injecties) nodig voordat de pootjes weer normaal zijn en de kat weer zonder pijn kan lopen.
In haar huis werden geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt, er werden in de straat geen bouwwerkzaamheden verricht, mevrouw Troy (ondertussen 18 jaar) gaat gedurende enkele jaren niet meer verder dan de hoek van de straat. De vreemde huidaandoening is nooit meer teruggekeerd.

in juli werd links wel gespoten, rechts dus duidelijk niet!Foto’s uit het archief van
Annemarie Kemp,  Het Leidsch Katblad

2 opmerkingen:

Marijke zei

Rechts is inderdaad mooier.
Nou ja, Marx Rutte niet natuurlijk.

Annie Wright zei

Wat afschuwelijk!