Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 november 2012

Bijna verzopen

Vanavond (23.00 uur) kwam er een dame bij ons aan de deur met een bijna verzopen haarfabriek. Ze had gehoord dat mevrouw Katblad heel veel katten kent en hopelijk zou ze ook dit exemplaar herkennen?
Het fabriekje lag bibberend en kletsnat in haar armen en was totaal uitgeput.
Wat was er gebeurd?

Het vrouwmens (wonend op een woonboot aan de Herengracht) had gekrijs gehoord van vechtende haarfabrieken. En toen hoorde zij daarna ook nog plots een luide plons. Omdat zij zelf een keer een poezenbeest is kwijtgeraakt door verdrinking, kon zij niet anders dan direct naar buiten gaan om te kijken of er niets ernstigs aan de hand was. Maar er was dus wel iets vreselijks aan de hand: er zwom een haarfabriek in de gracht en de arme sloeber had niet de kracht zich op de kade te hijsen. De vrouw (Marloes geheten) wist na lange tijd met veel moeite de drenkeling op het droge te trekken, maar merkte vervolgens al direct dat het beestje niet meer op zijn/haar poten kon staan en totaal uitgeput was. Ze heeft toen de onfortuinlijke haarfabriek in een dekentje gewikkeld en is (op advies van een buurvrouw) met de drenkeling naar de redactie van het LKB gelopen.
Echter, mevrouw K. wist ook niet waar de arme sloeber thuishoorde....

Wat nu?
Sloebertje voelde heel koud aan en bibberde over haar/zijn hele lijfje. Bovendien zaten er plekjes bloed op het dekentje. Sloeber moest dus onderzocht worden door een deskundige, en snel ook. K belde daarom de dierenambulance.
Onvoorstelbaar snel kwam het wielhuis van de dierenhulpdienst voorrijden.
Ook snel constateerde de dame van de d-ambulance dat de drenkeling een chip had, goddank. De natte haarfabriek bleek "Koffie" te heten. De d.a.dame ging de bij de chip behorende telefoonnummers bellen, maar niemand nam op.
Ach jee. Hadden de mensen van Koffie hem/haar dan nog niet gemist of lagen zij al op bed omdat hij/zij nachtbraker is en vaker buiten ronddoolt?
Ondertussen was Marloes met Koffie in haar armen op een stoel gaan zitten. In de kamer van de redactie lag Oscar op de bank te pitten, hij opende slechts één keer een oog wegens geen belangstelling. Op de tv-stoel lag Japekoppie te slapen, maar ook hij toonde geen interesse in de drenkeling. Wel kwam Cera van de bovenverdieping omdat zij zeer dus wel nieuwsgierig was en wilde weten of er wellicht een zesde haarfabriek bij ons kwam wonen. Koffie liet door luid gegrom al direct weten dat hij/zij niet van plan was de redactie te komen versterken; hij wilde het liefst gewoon naar huis terug....

Wel, de dierenambulance heeft Koffie meegenomen. Koffie zal vanavond nog onderzocht worden door een dierenarts. Hopelijk heeft hij/zij geen ernstige verwondingen en zal ook de zwempartij in de gracht geen nare gevolgen voor hem/haar hebben gehad. Wij weten niet of wij daar nog iets over zullen vernemen, maar wij willen wel een HEEL ERG WARME DOUCHE uitdelen aan mevrouw Marloes die Koffie uit de gracht viste! We hopen tevens dat zij een vergoeding van de mensen van Koffie zal krijgen waarmee ze haar besmeurde jas kan laten behandelen bij de stomerij.
Maar bovendien hopen wij dat Koffie weer helemaal zal herstellen van zijn grachtenavontuur en gedurende de rest van zijn/haar leven nooit meer in zo'n akelige situatie terecht zal komen!

6 opmerkingen:

Inge zei

Wat een verhaal weer.
En geweldig van Marloes dat ze de arme Koffie heeft gered!!
Ik heb het beestje niet eerder gespot in onze buurt.
Komt ze/hij uit havenwijk zuid?
Ik hoop dat het arme diertje er weer snel bovenop is en naar huis kan.

Wad Woord & Wol zei

De avonturen stapelen zich op. Hopelijk knapt Koffie snel op en zijn de baasjes inmiddels op de hoogte de capriolen van hun haarfabriek. Wat geweldig dat Marloes zo adequaat heeft opgetreden.

Truus zei

Heel knap dat Marloes Koffie uit de gracht heeft weten te vissen. Ze verdient inderdaad een beloning.Hopelijk knapt het dier goed op.

Anoniem zei

Hulde aan Marloes, Good Job!

Jacq. zei

Jeetje wat een heftige ervaring voor Koffie! En supergoed van Marloes dat ze Koffie gered heeft: mijn complimenten voor haar! Ben nu wel erg nieuwsgierig hoe het met Koffie gaat...

katja zei

Achgos, wat zag het sloebertje Koffie er zielig uit! Nou maar hopen dat de mensen van Koffie nog contact opnemen met Marloes en Marloes weer met Mw. Katblad om te laten weten hoe het is afgelopen.