Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 15 november 2012

Kippenruzie?

Gelukkig heeft mevrouw K. sinds een paar weken een nieuwe bril, want als je een dagje ouder wordt en je bijziend bent, loop je namelijk de kans dat die bijziendheid minder wordt en moet je een minder sterke bril. Daar kwam K. dus een beetje aan de late kant achter; ze dacht dat vieze brilleglazen de oorzaak waren van haar slechtere zicht.
Maar goed, haar nieuwe bril maakt dat zij geen haarfabriek meer mist, zelfs niet als ze heel ver weg op een dak zitten!
Ziet u hem ook? Precies in het midden van de foto, dat witte puntje op die dakrand vlak boven het groen? Nee? Misschien moet u dan ook wel een (nieuwe) bril? Wel, gelukkig kunnen wij inzoomen, en deden dat dus maar.

Het was inderdaad Igor.
Wij riepen enkele keren zijn naam, maar Iegje keek niet op of om.
Wel hoorden wij luid gekakel van de kippen, alsof zij ruzie maakten of met zijn allen een eitje aan het uitpersen waren, een flink kabaal dus.
We begrepen dat Igor al zijn aandacht nodig had voor zijn kippendames en geen tijd had om aandacht te schenken aan mevrouw K. en haar geroep. Gewoon een kwestie van prioriteiten, heh?
We hopen dat de dames ondertussen allemaal weer in orde zijn en dat we Ieg binnenkort in de Hoftuin mogen tegenkomen. Want een foto als deze is toch niet je dat, toch? Daarom.

2 opmerkingen:

T. B. C. Krombeen, Son en Breugel zei

Geachte Mevrouw van het Katblad.

Sinds kort ontvangen wij hier in verzorgingstehuis De Wilbertdries te Bakel via de ringleiding ook uw TV uitzending van Het Leidsch Katblad.
Namens woongroep "Struikheide" bedanken wij u hartelijk hiervoor.
U heeft een leuk koppeltje poesen bijelkaar. Het was echt genieten hoor.

Hartelijk groetend,

Mevr. Tjerie Krombeen
Son en Breugel

Annie Wright zei

Gefeliciteerd!! Wat goed van jou!!!