Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 3 november 2012

Putonderzoek

Deze foto werd door onze fotograaf genomen op 31 oktober, dus 6 dagen nadat er was gespoten met Roundup.
U ziet hier de put, gelegen vlak naast de boom waar mevrouw K. onkruidgif heeft zien spuiten op de 25e oktober j.l.
Op de put lag een grote berg bladeren zodat het rooster niet zichtbaar was, waarschijnlijk ook niet voor de gifspuiter.
K. had de bladeren eraf geveegd met de bezem en vond een laag zeepachtige vloeistof op het putdeksel. U ziet dat als witte aanslag. Het gras (bovenin foto) is dood, terwijl er alleen dus maar een laag bladeren bovenop lag.

Deze foto nam K. vandaag. Het roesten (ook al licht zichtbaar op de bovenste foto) is toegenomen.
Het lijkt erop dat het deksel is aangetast door de smurrie die erop ligt, of lag (het heeft immers een aantal keren flink geregend).

Via het google vond K. vanmiddag het gegeven dat glyfosaat niet in ijzeren (of stalen) containers mag worden opgeslagen omdat het goedje staal/ijzer aantast.
Het gras is dood, het deksel van de put is duidelijk aangetast. Werd hier, bovenop een hoop bladeren, zomaar het gif roundup "gestort"? We kunnen eigenlijk niet geloven... Nee, dit kan gewoon niet waar zijn.

http://www.cdc.gov/niosh/ipcsndut/ndut0160.html

2 opmerkingen:

ina zei

En wij maar allemaal braaf fosfaatvrij wasmiddel gebruiken i.v.m. het milieu. En wat doet de gemeente?

Betsy zei

Ja, het is een soort wildplassen, maar dan met catastrofale gevolgen.