Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 november 2012

Afgebroken reportage

(Top-)reporter Oscar is naar de Kruidentuin geweest om te controleren of daar wellicht nog sprake was van enige stormschade. Maar dat was er dus niet; de Moerbeiboom was gelukkig nog intact.


Wel was er iets vreemds aan de hand met een andere boom, want er zwaaiden plots wat takken heen en weer, steeds een stukje lager en nogal heftig ook.
Ja, dat moest wel haast een haarfabriek wezen, heh? Maar helemaal zeker weet je dat nooit dus K. bleef met de camera in aanslag wachten tot ze wat uit de boom zou zien springen of vallen.Erg moeilijk te zien inderdaad, maar het was klein en rood.

Jazeker, het was Snoesje. We herkenden haar aan het sabbelpuntje aan haar staart!
Ze ging er snel vandoor; het kan zijn dat ze geen zin had om onze twee reporters te ontmoeten maar het kan natuurlijk ook dat ze nodig eerst iets anders, iets zeer dringends moest doen.
We zijn er helaas niet achter gekomen wat dat was.


Boez had trouwens ook iets belangrijks te doen. We riepen hem nog omdat we een rondje wilden gaan lopen, maar hij dook weg onder de struiken en liet zich niet meer zien.


Mevrouw K. en de Os hebben nog een tijdje zitten wachten op de B., maar vergeefs.
En nu moeten wij deze reportage afbreken voor iets erg belangrijks. Dat kunt u straks hierboven lezen, of als u later inschakelde heeft u het al gelezen.

Geen opmerkingen: