Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 2 november 2012

Sporenonderzoek gif (3)

Sorry beste mensen, maar de redactie van het LKB is helemaal in de ban van ons buurtgifschandaal en daarom voornamelijk bezig met dít onderwerp. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft.
Een laatste update na weer een ochtend onderzoek door mevrouw Katblad.

We zijn vandaag nogmaals gaan praten met getuige nummer 1.
Zij verklaarde nu ook dat de man met gifkar die zij heeft zien langsrijden heel onverschillig en ongericht het gif op straat sproeide:  praktisch bij ons voor de deur, met name langs de picknicktafels en op de bladerhopen. Daar groeit dus inderdaad helemaal geen onkruid en dus was dit een totaal overbodige, onzinnige actie. Ook heeft deze buuf aangegeven dat de spuitactie tussen twaalf en half drie moet hebben plaatsgevonden (dit na ons aandringen om goed over de tijd na te denken, we willen zoveel mogelijk gegevens/feiten verzamelen....).
Daarna is mevrouw K. haar foto-archief in gedoken om nogmaals alle foto's die zij die dag (25 oktober, ook de dag dat Mickie werd "geholpen") nam na te kijken op mogelijke sporen of toevallig op de achtergrond opererende gifkarretjes.
Met het vergrootglas zocht zij elke foto af maar vond niks wat op een roundup-karretje leek.
Wel vond zij de volgende foto, die zij nam om 15.45 uur, vlak voordat wij Mickie gingen ophalen bij de dierenarts.


Is dit (onder op de foto) een afdruk van de banden van het gifkarretje?
Langs deze straatkant werd dus (volgens getuige 1) met gif gespoten. Ziet u ergens onkruid groeien behalve die paar grasjes in de boomspiegel?

Daarstraks hebben we overigens vernomen dat ook Charli ziek is geweest in dezelfde tijd dat onze haarfabrieken dat waren, vlak na de gifspuiterij dus. Ons onderzoek naar dit "gifschandaal" gaat door.

Wordt dus vervolgd.

6 opmerkingen:

Rosita S. zei

Heh getverdemme Mevrouw Bladkat, moet dat nou op de vrijdagmiddag ? Ik krijg er allerlei hernia-achtige steken van in mijn onderrug.
Maar ja het is wel belangrijk, na wat uw kempharen is overkomen, toch. Dat die enge groengelige marsmannetjes niet beseffen, dat er in zo een schattig straatje ook menskindertjes, haarbriekjes, blafdingos, stekelegels en rupsjes rondscharrelen.

Greet zei

Uiteraard is uw onderzoek naar het gif uiterst belangrijk en het heeft voorrang boven alle andere zaken. Het gaat immers om de gezondheid van de haarfabrieken. Ik wens u sterkte en succes, mevrouw Katblad.

Moon zei

Ook wij willen opheldering van zaken!!!! Sherlock nog maar flink een end heen......het is bijna spannender dan een detective van de KRO! We gaan voor de ontknoping van het Roundup Schandaal!!!!!

Jane Marple zei

Dank voor uw steun.
We komen zo echter en helaas niet aan koken of breien toe.

ina zei

Als wij straks een broodmagere dame met gaten in haar gebreide kousen zien lopen bent u ontmaskerd, Miss Marple.

Fritz zei

Je ziet op de foto het profiel van het spoor van de band van het gifwagentje duidelijk: 4 dicht, 3 open lijnen.
Dat komt overeen met foto's die ik van het karretje heb gemaakt. Door de hoge luchtvochtigheid die dag is dat vochtspoor blijven plakken.
Duidelijk is ook dat de gifspuiter heen en weer ging om zich te richten op dat ene grasje in de boomspiegel, achter dat fietswiel.