Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 8 november 2012

Stukkie in de krant is slechts het begin!

In het Leidsch Dagblad van vanochtend staat onderstaand artikel n.a.v. een interview met mevrouw Katblad.
Voor het gevoel van K. komt wat zij heeft bedoeld te zeggen niet helemaal uit de verf, maar we zien het maar als een begin van de strijd tegen het gebruik van Roundup in de stad.
Want, het stopt natuurlijk niet bij een stukkie in de plaatselijke krant! We gaan o.a. de mogelijkheden van een petitie onderzoeken en net zolang door tot er in onze stad niet meer met gif wordt gespoten!
Wordt dus vervolgd!

Klik op de foto om beter te kunnen lezen!


8 opmerkingen:

Moon zei

Als de gemeente gaat kijken naar altenatieven, kunnen ze toch direct het gebruik van Roundup verbieden???? Da's toch niet zo moeilijk??? Wat in Haarlem en Amsterdam kan, moet toch ook in Leiden kunnen? En waarom is het niet landelijk geregeld? Tjongejonge.....
Maar hartstikke goed dat u in de krant staat en aandacht vraagt voor het probleem! Wie weet wat voor reacties u krijgt, van mensen met Roundup-Ervaringen! We gaan één groot AntiRoundupBlok vormen....als het moet Landelijk!!!!!! En die petitie wiilen we hier ook graag tekenene, ook via Facebook, want dan kunnen we die delen en rondsturen etc etc.

Jan Willem zei

@Moon:
het gif zit'm in de staart van het artikel.
De gemeente zegt:..wordt onderzocht, welke alternatieven en goedkoop. Tot ca. 2006 was Leiden gifvrij kwa onkruid. Toen wisseling van de wacht van GL naar CDA wethouder. Er werd 1 borstelwagen wegbezuinigd. De kas was belangrijker dan de gezondheid van de burger en naar nu blijkt onze haarfabrieken.
Maar hoe kun je nou over kosten toeteren als blijkt dat de aannemer zijn giftig goedje gebruikt om op bomen, dode bladeren en gevels te spuiten. Dat is toch verspilling van gemeenschapsgeld. Terwijl er van onkruidvrijmaken geen bal te merken is.

Mevrouw Katblad zei

Bovendien heeft de gemeente nog in 2011 voor 4 jaar 5 spuitaannemers gecontracteerd, waarvan 4 niet gecertificeerd!

Fritz zei

Dit is potdomme eigenlijk echt oorlogsjournalistiek heh, dat de haarreporters van Het Leidsch Bladkat voor het loket aanleveren over ballerina-achtige gifspuitmaarraakeninhetrond mannetjestoestanden in gevaarlijk gebied, en dat nu blijkt uit de stukken dat ze dat met gevaar voor eigen leven hebben gedaan.
In ieder geval inwendig zwaar gewond zijn geraakt op plaats delict. Dagenlang pijn en kaka kaka en miski miski blijkt nu voor ons allen.
Ik zeg: Chapeaux voor de kemphaarbende van vijf. Nee zes.

Mevrouw Katblad zei

@Moon:
Aan dat doorsturen en tekenen houden we je!
Gifspuit Nederland Uit!

Moon zei

We gaan er voor (...tegen dus)!

Marieke zei

Ik kan het woord spuiten niet meer horen..

Wad Woord & Wol zei

Ik hoop dat dit artikel het begin van veel gifvrij-goeds oplevert.
Uiteraard heb ik veel (na)gedacht over de zieke haarfabrieken, en vooral ook over het feit waarom het géén virus kon zijn. Bij een virus zouden de vier haarfabrieken echt niet allemaal in één keer ziek zijn geworden. Bovendien was de oude (sorry) mevrouw T. dan zeker ook aangestoken. Maar ja, dat heeft u ook allemaal al bedacht mevrouw K., maar ik wilde het toch nog even kwijt :-)

Succes met de strijd!