Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 17 november 2012

Schijnbaar onschuldig

Wat is dit voor rare foto, mevrouw Katblad? Wat doet-ie hier tussen de Katbladfoto's?

Nou Hoofdredacteur, dat is nou een bonbon. Eentje van de AH dus, uit zo'n  klein, duur doosje omdat er een exquise roomvulling inzit. Het is de laatste uit het doosje, overgebleven nadat we er met de visite al een paar op hadden en niemand wilde deze meer. Ja, hij ligt nog steeds op het aanrecht.

Aha! Wel, dan is deze dus voor mij! Lekker hoor, mmmmmm. Zalige vulling inderdaad.

Heerlijk heerlijk, en jammer dat dit de laatste was.
Maar waarom heeft u deze foto van de Boez aan die foto van de bonbon gekoppeld? Kunt u mij het verband even uitleggen?

Jazeker, hoofdredacteur. Ik zal het u haarfijn uitleggen.
Maar dan begin ik bij het eind, anders ben ik bang dat ik mijn verhaal niet volledig kan vertellen. Ja, u komt er vanzelf wel achter wat ik daarmee bedoel.

Wel, de Boez ligt hier dus schijnbaar geheel onschuldig te dutten. In werkelijkheid kwam hij nog geen twee minuten daarvóór nog de trap af stormen nadat hij het wasrek had omgedonderd. Ja, met tafelkleden en beddengoed erop. Als je hem zo ziet liggen zou je denken dat het een braaf ventje is, heh? Maar hij was dus vreselijk stout geweest.

Kom kom, mevrouw K. Het gebeurt toch wel eens meer dat Boez het wasrek omver trekt of er bovenop springt? Daar hoeft u zich toch niet zo over op te winden? Ik snap trouwens nog steeds niet wat die bonbon met het wasrek te maken heeft.

Dat deel komt nu, waarde hoofdredacteur!
Het was namelijk zo dat de Boez vóór het omver trekken van het wasrek al behoorlijk stout bezig was geweest. Wij hebben hem toen streng toegesproken en uit protest ging hij naar boven en donderde dat rek om.

De spanning is niet meer te dragen, mevrouw K.! Dus schiet u een beetje op? Wat was het voor stouts wat Boez had gedaan? Iets stuk gegooid zeker?

Jazeker, u heeft het goed geraden. Hij had een antiek glazen schaaltje van het aanrecht geschoven, en dat viel dus in duizend schreven op de harde vloertegels. En dat schaaltje was nog uit de erfenis van grootmoeder K., dus we waren erg van streek en hebben behoorlijk staan schelden op het harige ventje.

Maar mevrouw Katblad, was het ook niet een beetje uw eigen schuld? Ik bedoel, wie laat er dan zo'n kostbaar schaaltje op het aanrecht staan als er zo'n wildemannetje in huis rondloopt, heh? 
En wat heeft die bonbon er nu mee te maken?

Wel Hoofdredacteur, er lag natuurlijk iets lekkers op dat schaaltje. Inderdaad, de bonbon. Wij hadden er uiteraard geen idee van dat Boez in chocola was geïnteresseerd; hij toonde nog nooit eerder belangstelling voor zoetigheid. Maar het schaaltje viel dus niet op de keukenvloer omdat hij er met zijn poot tegenaan had getikt, nee, het kwam doordat hij uitgebreid aan die bonbon stond te likken en op die manier dus het lekkers met schaaltje en al van het aanrecht afschoof, met zijn tong dus eigenlijk. Inderdaad, hij heeft de bonbon uitgebreid en grondig staan aflebberen. Boez probeerde 'm ook nog tussen zijn tandjes te nemen maar dat mislukte omdat de bonbon te glad was. Uw bonbon inderdaad.
Wat gebeurt er nu, Hoofdredacteur? U ziet ineens zo bleek! Wordt u soms niet goed?

10 opmerkingen:

Sandrazz zei

LOL
Ik dacht dat het om de overeenkomst tussen het donkere en witte strepenpatroon bij beiden ging.

Wad Woord & Wol zei

Haha ik voelde 'm al aankomen!

Max zei

Jeetje, Mevrouw K. hoort stemmen in der hoofd !

oma Teske zei

Pas je wel op voor die Appie Hein rumbonen kind.
Word je snel teut van hoor.

Bart zei

Pas op!

Chocolade is gift voor katten! Ze hebben niet de juiste enzymen. Dierenartsen waarschuwen hier ook voor.

zie o.a. http://www.dkleiden.nl/home/index.php/spoed
en de berichten van Dierenkliniek Lieden (stevenshof) op Facebook.

Dus laat katten geen chocolade eten...

Groet, Bart

katja zei

Wat een loeder is die Boez toch af en toe...om zo'n erfstuk te vernielen.
Maar ergens ook wel weer een geluk bij een ongeluk, anders had hij misschien toch ongemerkt die hele bonbon op kunnen eten en chocola is giftig voor katten en honden (bij grote hoeveelheden in ieder geval, en normaliter eten poezen natuurlijk nooit grote hoeveelheden, maar met Boez weet je het maar nooit).

Mevrouw Katblad zei

Wij kennen de gevaren van cacao en houden normaal gesproken de chocolade in de kast!
Weet u nog van de cacao-doppen in de Hoftuin?

Max zei

Door die verschikkelijke crisis in Spanje zal Sinterklaas godzijdank ook wel met minder chocoladeletters komen aanvaren.

Walter zei

In de laatste New England Journal of Medicine staat een prachtig artikel over het verband tussen het eten van chocolade in een land en het aantal Nobelprijzen: Zweden en Zwitserland staan aan kop !
Maar misschien is dat niet haalbaar voor Boezelmans.

Annemieke zei

Ja, dat artikel heb ik onlangs ook gelezen! Dus we moeten met z'n allen meer chocolade eten in Nederland zodat we een nobel prijs kunnen winnen. (110 kg per jaar extra nodig voor een extra nobel prijs als ik het me goed herinner). Ik doe in elk geval mijn best!