Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 november 2012

Ingezonden mededeling


betreffende roundup

Geintrigeerd door het onderwerp, vooral ook na het bericht over mw. Troy,
ben ik in het engels gaan zoeken en kwam onderstaande artikelen tegen.
Hierin staat veel meer te vinden.
Het blijkt dat ook vooral de stoffen waar de glyfosaat in is opgelost (bepaalde zouten en zuren) 
voor problemen kunnen zorgen.
Er zijn diverse items te vinden over mensen en dieren met klachten.
Ik hoop dat u hier iets aan heeft, ook misschien voor de dierenarts.
Ik heb gezocht op " sore paws from glyphosate" en " cats ill from glyphosate".
Onderstaande artikelen waren erg interessant.http://npic.orst.edu/factsheets/glyphotech.pdf.    Vanaf blz. 4 is te lezen wat de gevolgen zijn
bij inname voor dier en mens.
Succes met uw zoektocht.
Sabine.

3 opmerkingen:

Truus zei

Ik vind de opmerking dat de oplosmiddelen van glyfosaat schadelijk kunnen zijn erg interessant. Was al geopperd door mijn echtgenoot,( zie eerdere opm.). Hij is overigens opgeleid als chemicus.
Het zou dus nog steeds kunnen dat de stof glyfosaat voor katten op zich niet gevaarlijk is. Misschien is het zuur ook verantwoordelijk voor de putdeksel aantastingen en de blaren op de poten van Troy.

Mevrouw Katblad zei

@Truus:
We hebben in diverse publicaties van onderzoeken gelezen dat beide (glyfosaat én de oplosmiddelen) gevaarlijk zijn voor sowieso het milieu maar ook mens en dier. Maar inderdaad mogen we best wel wat meer aandacht besteden aan die oplosmiddelen! Het gaat ons tenslotte om een verbod op het gebruik van Roundup! Dank u voor deze nuttige reactie!

Mevrouw Katblad zei

@Sabine:
Hartelijk dank voor uw speuractie! Fijn dat zoveel mensen met ons meedenken!