Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 12 november 2012

(Geen) herrie in de Hoftuin

Afgelopen zondag gingen we naar de Hoftuin in de hoop een glimp op te kunnen vangen van de kleine Mickie. We hadden namelijk gehoord dat zij (en Myo natuurlijk ook) "vrije uitloop" heeft gekregen en het weer was mooi genoeg om lekker buiten te zijn.
Uiteraard maakte Oscar van de gelegenheid gebruik om de tuin aan een grondige inspectie te onderwerpen.
En ja, ook daar wordt de invloed van de herfst goed zichtbaar! De boel is aardig aan het inzakken, zeg maar.

Helaas was Mickie niet buiten; we zagen haar tenminste nergens. De Boez bleef nog een poosje in de buurt van haar luik rondklooien, maar het kleine lapjeshaarfabriekje kwam er niet door, zelfs niet om even naar buiten te loeren. Waren wij te laat of te vroeg?

Voor de zekerheid ging reporter Boez nog even het balkon op, want ook daar kan een klein lapje zich goed verstoppen en bovendien zat ze daar al eerder.Terwijl Boez het balkon onderzocht, zat Oscar een beetje verveeld beneden bij de trap op zijn vriend te wachten.
Os had zich ingesteld op wat spanning en avontuur, maar hier in deze tuin was niets te beleven.


Daar Boez nogal lang wegbleef besloot de Os dan in vredesnaam een kijkje te gaan nemen in Iwan's straat, maar hij was weer snel terug: ook al niks interessants te zien.

Wel, mevrouw Katblad besloot met haar reporters de tuin te verlaten, de missie was niet geslaagd want geen Mickie, heh? Ook niet op het balkon, nee.
Volgende keer beter?
Nu moesten we in elk geval nog even verderop (waarover later meer).

Later hoorden we dat er zondag bij Bohr thuis een kleine indringer werd gesignaleerd. Eerst dachten wij aan Mickie, want zij werd ook al eens bij Harry en Panda binnen gezien, maar toen wij het volledige signalement van de indringer doorkregen, bleek het waarschijnlijk toch niet Mickie maar Loes geweest te zijn die zo brutaal was geweest zonder uitnodiging Bohr te bezoeken.
Helaas is het voor sporenonderzoek al te laat en er hebben zich verder geen getuigen gemeld.

3 opmerkingen:

Donita zei

Ja zeg, tjeempie, nu zie ik het zelf toch ook.
Os is inderdaad zoals de blaf- en haararts ook al zei, "één bonk spieren" en beslist geen vetbol.
Vooral die achterbenen. Os zou zomaar meekunnen met de Tour de France. Geen theemuts maar een Tourmuts. Chapeaux.

Annemieke zei

Als spieronderzoeker ben ik wel benieuwd of Oscar myostatine aanmaakt. Dat is een stof die spiergroei remt. Dieren die het niet maken (bv de dikbil koe of het Texelse schaap) zijn heel gespierd.

Donita zei

Wouwiezouwie, U bent een bofkont Mevrouw K.
Als Oscar geen myostatine aanmaakt, zie ik zomaar een tweede leven voor hem voor me, niet als theemuts, maar als Red-White Bullmuts.