Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 17 november 2012

Zieke haarfabrieken, altijd spannend

Onze buurkat Ollie, huisgenoot van Charli, moest gisteren naar de dierenarts. Hij was al een poosje aan de diarree en wilde de laatste dagen ook niet meer eten. Nu is de Ol niet een van de magerste, maar dat betekent dus juist dat een paar dagen niet eten alles behalve goed voor hem is! Inderdaad, kans op leververvetting.
Afijn, de Katmobiel had nog voldoende benzine voor een ritje naar de dierenarts dus dat kwam mooi uit. En mevrouw Katblad moest toch nieuwe pilletjes voor Japekop halen,  dat kon dan in één moeite door.
U ziet Ollie hier op de behandeltafel, hij wordt grondig betast. Geheel tegen zijn zin natuurlijk, maar dat komt bij meer (de meeste) haarfabrieken voor.

Misschien iets mis met de tandjes?
Ol hield zijn kaken stijf op elkaar en zie dat gebitje dan maar eens goed te bekijken, heh?
Maar het lukte uiteindelijk en Ol's tandjes en kiesjes werden in orde bevonden.
Ondertussen was ook de koortsthermometer gebruikt en Ol bleek geen of nauwelijks verhoging te hebben.
De weegschaal gaf echter aan dat deze flinke haarfabriek sinds de laatste weegbeurt een heel pond was afgevallen, en dat is merkwaardig want Ol doet niet aan diëten. Hij was dus aan het afvallen op illegale wijze.
Wat nu? Tja, maar even het bloed onderzoeken, heh? Ol is tenslotte al 15 jaar en je weet maar nooit....

Wel, het was nog even een heel gedoe, want eerst moest er een plekje kaal worden gemaakt en dan moest er nog in een ader worden geprikt. Maar het buisje liep gelukkig snel vol en toen begon het wachten op de uitslag.
Een paar blafbeesten later mochten we terug in de spreekkamer komen om de uitslag te bespreken. Wel, er was alleen zichtbaar op de computeruitdraai dat de doorbloeding van de niertjes niet meer optimaal was, maar verder eigenlijk niks anders, niets verontrustends dus.
Ollie kreeg een paar (3) prikjes (antibiotica, pijnstilling en iets tegen de misselijkheid - als mevrouw K. het goed onthouden heeft), en de buuf kreeg nog wat pipetjes-spul en pilletjes mee.
K. sprak nog even met de dierenarts over het gif in de straten en vernam dat de man zeker de petitie zal tekenen. Daar houden wij hem natuurlijk aan! Evenals trouwens de dierenarts van de Mare-praktijk, bij wie wij aan het begin van afgelopen week met mevrouw Inge en haar Bill op bezoek waren.
Met Bill gaat het nog niet erg voorspoedig (blaasontsteking waar hij erg veel last van blijft houden), maar Ollie is al gelijk gisteravond weer lekker aan het eten gegaan.
Toch altijd weer spannend als je haarfabriek ziek is, heh? Ja, daar kunnen we allemaal wel over meepraten.
Sterkte met Bill, Inge!

4 opmerkingen:

Inge zei

Dank je wel.
Bill is vandaag een stuk rustiger en gaat minder vaak naar de bak en doet grotere plassen. Dat kan ook komen door de gekookte kipfilet met soepje die hij gisteravond kreeg. :)
Hopelijk is het ergste achter de rug voor hem.

katja zei

Gelukkig dat de behandeling bij Ollie snel is aangeslagen!
En ook via deze weg even sterkte gewenst aan Bill en Inge!

Wad Woord & Wol zei

Sterkte met alle zieke haarfabrieken in de Katbladbuurt!

Rosie zei

Jullie hebben een katmobiel!!????? Goh, wat sjiek!!!