Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 21 november 2012

Harry en Panda kiezen weer positie

Harremans (ook wel Harry of Karremans genoemd) en zijn broer Panda (die geen bijnamen heeft) hebben opnieuw positie gekozen. Wij hebben ons laten vertellen dat hun nieuw buurhaarfabriekje Mickie hen regelmatig voor de poten loopt en dat P. en H. daar erg nerveus van worden.
Wij hebben overigens nog niets gehoord over een ruzie of mot tussen de kleine nieuwe en de twee broers.
In elk geval hebben de broertjes besloten om namens de partij Hof is Vol de touwtjes weer wat strakker aan te trekken en iedere illegaal zonder pardon de Hoftuin uit te meppen.
Hier ziet u Harry in het raamkozijn de wacht houden. Hij is duidelijk niet gelukkig met de komst van K. en haar twee jongste reporters.

Broer Panda zat op het Hofbalkon te loeren naar de tegenover gelegen daken. Natuurlijk had dat niets te maken met een mogelijk verdwaalde knecht van de Sint, maar wel dus met de aanwezigheid van een lid van het Iwan-huis (zeg maar). Deze familie wordt ook als illegaal beschouwd door P. en H. en hun leider Myo (die nu niet in beeld was) en dienen derhalve ook uit de tuin gehouden te worden.


Jawel hoor, het was Igor die blijkbaar een bedreiging voor de broertjes vormde. En dat terwijl de kleine wolbaal gewoon op zijn eigen dakje zat en zo te zien deze keer helemaal niet van plan was de Hoftuin te komen bezoeken. Hoewel, wij hadden niet meegemaakt wat zich mogelijk al eerder had afgespeeld en weten dat Ieg best wel brutaal kan wezen.Omdat mevrouw Katblad nu plots met twee van haar reporters het balkon naderde, raakte Panda in verwarring. Ook onze reporters worden namelijk door de partij Hof is Vol als illegalen beschouwd en zodoende werd de situatie een beetje ingewikkeld voor Panda; hij heeft immers maar één paar ogen waarmee hij bovendien (gezien de plaatsing ervan in zijn kop) alleen maar vooruit kan kijken, en niet opzij.
Maar dat komt doordat hij de jager is en geen prooidier, heh? Zo is het maar net. En dat steeds moeten draaien met je kop is best vermoeiend.Onze rood-witte (top)reporter had Panda niet eens opgemerkt. Oscar kijkt namelijk zelden omhoog, behalve als daar geluiden vandaan komen. Hij besloot net een kijkje te gaan nemen in Iwan's straat, want soms gebeuren daar best wel interessante dingen (zoals wielhuizen die uit een parkeergarage naar beneden vallen en dergelijke).Wel, Oscar verdween dus even uit beeld maar reporter Boezelmans was er ook nog, heh? Ook een illegaal die uitgezet moest worden, vond Panda.
Maar twee van die sterke, harige jongens is teveel van het goede voor Panda; wij weten dat uit ervaring. Graag had hij gezien dat Cera was meegekomen, want zij is een dankbaar slachtoffer en jammert altijd zo leuk.
Doch Cera was er dus deze keer niet bij.
Nee, zij had namelijk op tijd in de gaten gehad dat er in de Hoftuin twee jongens van de partij Hof is Vol klaar zaten om vooral arme, kwetsbare haardames aan te vallen en bleef daarom netjes buiten de poort wachten op de terugkomst van de andere twee reporters en mevrouw K.
Wij weten niet hoe lang Panda nog heeft liggen loeren naar Igor en omgekeerd. Want bij haarfabrieken weet je het maar nooit.
2 opmerkingen:

ina zei

o, die mooie droevige ogen van Panda...

Annemieke zei

Wat heeft Panda toch mooie ogen!