Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 november 2012

Gorgelende en ratelende geluiden

U ziet hier reporter Boezelmans op wacht liggen bij onze printer. Deze is net aangezet en heeft daarom wat gekke, gorgelende geluidjes gemaakt.
Boez wil graag weten wat er nu verder gaat gebeuren; hij weet uit ervaring dat er straks een klepje opengaat, dat de machine dan gaat ratelen en er papier uitkomt. Soms zelfs met plaatjes met daarop zijn eigen tronie, maar wij verwachten niet van hem dat hij zichzelf herkent. Maar daar gaat het ook niet om, het is gewoon alsof zo'n printer een eigen leven leidt en dat moet onderzocht worden, of tenminste gecontroleerd.
Wel, krijgen we nog actie?Jawel, het kan ieder ogenblik gaan gebeuren. Mevrouw K. wil namelijk iets betreffende de Roundup uitprinten. Belangrijke papieren dus.

Waarom niet nog meer foto's van Boez?
Wel, K. moest ingrijpen toen de klep openging en vervolgens het eerste velletje langzaam naar buiten kwam. De Boez vond dat het niet snel genoeg ging en probeerde met zijn linkervoorpoot het proces te versnellen. Hij werd een beetje wild toen dat niet lukte, begon daarop ook te graaien met zijn rechtervoorpoot en dus moest hij van de tafel worden verwijderd. Kwestie van prioriteiten, heh? Ja. Want wij willen liever niet een kapot apparaat. Toen hij even later ten tweede male bij de printer was weggejaagd wegens mogelijke vernielzucht of in elk geval teveel ondeskundige, zogenaamde hulpacties, ging hij uit frustratie Oscar maar pesten. Het zal de storm wel zijn; Boez heeft een hekel aan harde wind en krijgt dan nog meer last van zijn ADHD dan anders. Oscar ging tenslotte maar van ellende buiten in de Schuilhut liggen. Hij kwam trouwens vanzelf naar binnen toen het etenstijd was, maar dat spreekt voor zich. En toen heeft mevrouw K. de knip op het luik gedaan.

4 opmerkingen:

Truus zei

Sommige haarfabrieken hebben een zeer speciale interesse in elektrische apparaten. Zoals Pippi bij ons die ook gek is op de printer, maar ook op het scheerapparaat, de wasmachine en ze is niet bang voor de stofzuiger itt tot Pluis. De printer is wel de favoriet.

Walter zei

Mijn wiegelende wolbaalfabriek werd altijd waanzinnig hysterisch als mijn ex-vrouw Abba draaide.

Wendy zei

Als mijn ex-man het nummer "House Burning Down" op de LP Electric Ladyland van The Jimi Hendrix Experience draaide, begonnen een stelletje opgeschoten mannetjes van Hyla meridionalis (de Zuideuropese boomkikker) tezamen met Hyla arborea kretensis (de boomkikker van Kreta dus) juist als gekken in het terrarium te kwaken en te twitteren.
Ook op afroep overdag, terwijl ze normaliter alleen 's nachts actief naar vrouwtjes roepen.

Moon zei

Boez past qua kleur erg goed bij het apparaat ;-)