Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 november 2012

Niet allemaal op een rijtje

Hoewel de storm elders in ons land veel heviger woedde, was het in de Katbladbuurt ook niet bepaald veilig. Mede door hun slechte conditie braken er constant takken af van onze Lindebomen en je moest uitkijken dat je ze niet op je test kreeg. Veilig binnen gezeten hoorde mevrouw K. regelmatig geploink, en dat waren dan stukjes boom die op de wielhuizen vielen; een goede reden voor K. om toch even naar buiten te gaan en te controleren of de motorkap van haar Katmobiel niet was beschadigd. Dat viel gelukkig alleszins mee, maar een meer nauwkeurige inspectie moet nog volgen.

Uiteraard dacht Oscar dat K. een rondje ging lopen; zij had immers de camera in de hand! Wel, wij konden (top-)reporter Os natuurlijk niet teleurstellen en K. toonde zich bereid om even een kijkje te gaan nemen in de Hoftuin. Daar zou het vast niet zo hard tekeer gaan als in de straat.Nou, dat viel best een beetje tegen.
Oscar moest steeds beschutting zoeken want dreigde anders weg te waaien. Hoewel, het kan ook zijn dat hij deed alsof, want een zak met 5 kilo eigenheimers waait ook niet zomaar weg en Os is nog wel iets zwaarder dan zo'n baal piepers.
Aanstelleritis dus, heh? Ja, vast en zeker.In de tuin waren begrijpelijkerwijs geen haarfabrieken aanwezig, want niemand gaat voor de lol z'n snorharen door de war laten blazen, wel? Nee.
Ook de vensterbanken waren verlaten, behalve dan die van Bohr. Ze zat vol verbazing te kijken naar de stoere Oscar, en waarschijnlijk zat ze stilletjes te hopen dat die halve zool niet te dicht in de buurt van haar huis zou komen. Ja, want wie zich in dit weer buiten waagt zal ze vast niet allemaal op een rijtje hebben.Maar Os had helemaal geen plannen om een rondje door de Hoftuin te gaan hobbelen; het viel hem bij nader inzien toch wel tegen in de storm en dus gaf hij te kennen dat hij het niet erg vond om terug naar de redactie te gaan. Ja, zelfs de Os heeft blijkbaar zo zijn grenzen wat het weer betreft.

Os heeft overigens wel een tijdje in onze Schuilhut gelegen, maar dat had meer te maken met een zeer lastige Boez die maar bleef aandringen op een extra judo-training.


Het was inderdaad beter voor de Boez geweest om ook even uit te waaien, maar na 3 stappen buiten besloot hij de rest van de dag binnen te blijven.
Waarschijnlijk dachten alle haarfabrieken uit de buurt er net zo over want we hebben er verder geen enkele op straat zien lopen.

3 opmerkingen:

Moon zei

Jammer dat er geen geluid bij de foto van de "pratende" Ozzzzzzz is!!!

Anoniem zei

Goeie foto van Oscar, het is idd net of hij zegt dat hij naar huis wil.

Wad Woord & Wol zei

Ik moet toch even voor Oscar opkomen hoor. Hij mag dan wel zwaarder zijn dan een zak piepers, maar ik ben dat ook (vele malen zelfs, maar daar heb ik het verder niet over) en ik waaide toch ook echt bijna van mijn benen. Dusssssss