Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 november 2012

Toch niet sodeju weer die gif-troep op de stoep???

Mevrouw Katblad heeft afgelopen dagen weer een paar keer drek uit de kattenbak moeten scheppen. Alleen van de Boez heeft ze kunnen constateren dat hij darmproblemen heeft, maar gezien de hoeveelheid narigheid moet nog minstens één, maar hoogstwaarschijnlijk twee andere haarfabriek last hebben.
K. dacht al: O jee, verkeerde conclusie getrokken, het ligt niet aan het gif, het is allemaal verbeelding, één grote vergissing en we hebben verkeerde conclusies getrokken.
Ook omdat Japekop een paar dagen terug weer aan het braken sloeg (we hebben daar getuigen van).

Op de foto hierboven (vandaag genomen) ziet u plukken gras die aan het verkleuren zijn. Nog niet helemaal dood, wel bijna. Dat betekent volgens ons dat er met roundup gespoten is.
Immers, op sommige andere plekken in de straat staat het gras er nog goed bij. De foto hiernaast werd vanmiddag genomen op het Zooiplein. Hier wordt nooit gespoten. Het gras sterft dus niet door slechte weersomstandigheden (hittegolf, droogte of vrieskou).

Nee, wij kunnen niet anders dan concluderen dat er wederom met Roundup gespoten is. Het zou hier om een zogenaamde nabehandeling kunnen gaan. Wij hebben gehoord dat dit meestal met een losse spuit gebeurt, dus zonder gebruik van de zogenaamde gif-tractortjes, een paar weken na de "grote" behandeling.
Voor alle zekerheid heeft K. op veel plekken in de Katbladstraat foto's genomen van zieltogend gras. Er zijn namelijk hier en daar ook sporen te zien van borstelwagens, maar die vegen het gras plat en komen niet met de borstels in een boomspiegel of tussen fietsenstallingen. Dit gras werd duidelijk besproeid met GIF!
Tot slot dan dit onsmakelijke plaatje. Sorry, maar wij moeten dit bewijs tonen. Het is inderdaad een hap kots, maar niet van Japekoppie, want die eet praktisch niets meer en braakt vooral veel water (want drinkt ook veel) en een slijmerig soort schuim. Wij herkenden in deze hap ellende de brokjes van buurkatten Ollie en Charli, en dus zijn we maar eens bij de buuf langs gegaan. Inderdaad, ook Charli is weer sinds een paar dagen niet lekker, d.w.z. dat hij braakt. Hij deed dat al in huis, maar dus nu ook stiekem op straat. Het ziet er vreemd uit; wij zagen een hoop schuim tussen de brokjes en normaal braaksel ziet er niet zo raar uit. Het kan natuurlijk zijn dat Charli iets verkeerds heeft genuttigd. Maar het is wel weer heel toevallig allemaal. Onze reporters eten overigens sinds een aantal dagen erg slecht, behalve dan mevrouw Troy; zij maakt korte metten met wat de anderen laten staan en vreet zich vol.
Japekop heeft bijna doorlopend de hik, zit alsmaar te slikken en voelt zich duidelijk misselijk. We wilden reeds vanmiddag met hem naar de dierenarts, maar toen hij de mand zag ging hij ervandoor. Nu hebben we voor morgen een afspraak gemaakt. Uiteraard is mevrouw K. erg ongerust en de moed zinkt haar zo langzamerhand in de schoenen. Zit je in de raadszaal en ben je bezig met een petitie tegen dat smerige Roundup, spuiten ze ondertussen die rotzooi wéér in je straat, voor je huis! Dit is echt om helemaal knettergek van te worden!!!
Wordt vervolgd.

8 opmerkingen:

katja zei

Het is om misselijk van te worden...denk je dat je katten voorlopig 'veilig' zijn tot volgend voorjaar (wanneer hopelijk de petitie effect heeft gehad), omdat de laatste spuitronde van dit jaar geweest is, krijg je dit...

Heel veel sterkte met en voor Japekoppie bij de dierenarts!

Truus zei

Is het mogelijk om de gemeentelijke dienst te bellen die spuitacties regelt?? Om te vragen of er inderdaad is gespoten, eventueel via die man van de PvdD in de raad??
Zou toch te gek zijn als ze nu weer daarvan ziek zijn?

Beterschap trouwens!

Moon zei

Oooo, wat vreselijk irritant allemaal!!! Je zou die :-Roundup Spuit toch ergens heel hardhandig in willen ra..en.... sorrie voor deze emo-uitlatingen! Weg met de Enge Mannetjes!!!!! Lieve mevr. K....sterkte weer met de snoezepoezen!!!!!!!

Wad Woord & Wol zei

Jeetje, daar schrik ik toch heel erg van. Wat een ellende. Ik hoop dat de dierenarts iets kan betekenen en de haarfabrieken er snel weer bovenop helpt.
Bovendien vind ik het onvoorstelbaar dat er weer gespoten is met gif terwijl er zo veel aandacht voor wordt gevraagd door u en anderen.

Verontruste Leidse burger zei

Hoe de gemeente Leiden met de eigen burgers en hun haarfabrieken (kinderen eigenlijk) omgaat gaat steeds meer lijken op de gifgasaanval van wijlen Sadam Hussein op de onschuldige burgers en kinderen van Halabja (1988) of de genadeloze aanvallen op de bloedeigen inwoners van president Bashar al-Assad in het huidige Syrië.

Wim van Ooyen zei

Als er zo zinloos in het in't rond en wilde weg wordt gespoten, op bladerhopen, gevels en canvas fietstassen met geprinte (on)kruiderij, wordt het dan niet eens tijd de kosten van al die dierenartsbezoeken te verhalen op de gemeente ?
Schadevergoeding, smartegeld.

Mevrouw Katblad zei

Ben gisteren de deuren langs gegaan om te vragen of iemand wat gezien heeft, maar helaas. Zonder bewijs hebben we geen poot om op te staan. Het is de vraag of we via de gemeente de bevestiging kunnen krijgen dat er weer gespoten is. Het blijft zo een vaag verhaal, al hebben we foto's van het verkleurde gras... Ik voel me af en toe helemaal misselijk van machteloosheid.

Maurice du Blaffie zei

@Mevrouw Katblad:

Lijkt me een evident statistisch gevalletje van causaal verband.
Ja toch, niettan.