Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 november 2012

Borderliner grijpt mis

Net voor wij begonnen met een interview met onze topreporter Oscar (voorgrond), werd opeens onze aandacht getrokken door een haarfabriek op de achtergrond, in de Hoftuin dus.
Het was niet goed te zien wie het was, maar het was in elk geval geen Hofbewoner, dat zagen we zo.
Nou, dan maar erop af, heh? Ja, want K. moet altijd alles weten en wilde weer eens wat anders dan een zogenaamd gifverhaal.
Oscar ging natuurlijk mee.
Jawel hoor, het was de Wams (oftewel Wamy). Wij hadden hem al een poosje niet meer in de buurt van de redactie gezien nadat we hem een paar keer hadden "uitgezet" omdat hij wel erg vaak brokjes kwam jatten en daarbij onze keuken veranderde in een chaos. En tot overmaat van ramp wordt hij ook al niet meer toegelaten in het huis van Ollie en Charli wegens de onrust die hij daar bij die twee bejaarde katers veroorzaakt. Waarschijnlijk probeerde de Wams nu te onderzoeken waar hij ergens in het Hof brokjes kon jatten? Wel, veel mogelijkheden zijn daar helaas niet, want dat jatten kan tegenwoordig alleen nog maar eventueel bij Myo en Mickie; alleen zij hebben een luik en in deze tijd van het jaar staan er nergens meer ramen of deuren open. Doch Wamy leek nu niet zo bezig met brokjes; er moest een andere haarfabriek in de buurt zijn gezien zijn gedrag. K. liep de Poort door om te kunnen zien wie dat was.

Aha! Het Iegeltje! (Igor dus.)
Igor en Wamy zaten elkaar aan te staren maar bleken niet van zins nader tot elkaar te komen. Nu wisten wij natuurlijk niet wat er allemaal vooraf was gegaan aan de staarpartij; wellicht waren er al wat klapjes gevallen maar voor hetzelfde geld hadden ze neus aan neus gestaan. Maar het kan ook zijn dat Wamy nog maar net was gearriveerd en er nog helemaal niets had plaatsgevonden, qua actie dan. Nee, we wisten het niet en dat is natuurlijk erg jammer.
Afijn, we moesten nog maar even blijven om te zien of er nu nog wat gebeuren zou.

De Wams echter had al besloten te vertrekken. Hij had blijkbaar geen zin in gezelschap en stevende snel op de Poort af die toegang geeft tot Iwan's straat.Igor achtervolgde hem maar kwam alweer snel teruggelopen. Als Wamy dan niet wilde blijven, kon Ieg altijd nog proberen contact te krijgen met Oscar, heh? Want Ieg houdt wel van spannende ontmoetingen en zo vaak ziet hij de Os nu ook weer niet.

We zagen een vriendelijke ontmoeting, doch beide haarfabrieken waren erg voorzichtig en toch ook een tikje wantrouwend. Bovendien had Oscar bedacht dat hij Wamy wilde volgen, en dan moest hij voortmaken want de Wams is snel en kan zomaar uit het zicht verdwijnen.
Igor ging niet mee naar Iwan's straat. We weten niet of hij dat nu niet durfde, of dat hij misschien al wist dat het daar niet pluis was! Want?
Wel, om dat te weten te komen moet u verder lezen en kijken.


In Iwan's straat zagen wij het eens zo (bij de haarfabrieken) populaire wielhuis geparkeerd staan! Met een gloednieuw dak en keurig gesloten raampjes nog wel! Niks meer aan te beleven dus en Oscar was duidelijk teleurgesteld over de metamorfose van zijn zo geliefde hangmat met zwembad. Nee, er viel niks meer te hangen en er lag ook geen plas water op het dak.
Maar tot het nader bestuderen van het wielhuis kwam het helaas niet. De Borderliner (blafbeest) was namelijk losgebroken omdat hij Os in de gaten had gekregen! Grauwen, grommen, blaffen, wilde achtervolging!
Grote paniek!


Gelukkig was Os slimmer dan het blafbeest. Hij kroop onder een wielhuis door en rende zo snel hij kon de Poort door, de Hoftuin weer in.
Het blafbeest snapte het niet, stond nog steeds onder het wielhuis te turen, en toen ze de Os niet meer kon ontdekken en het tot haar hersentjes door was gedrongen dat haar prooi was ontsnapt, begon ze verward door de straat heen en weer te rennen, van het ene naar het andere wielhuis, op zoek naar de haarfabriek. En haar mens maar achter haar aanrennen om haar te grijpen! Erg lachwekkend inderdaad.
Uiteindelijk werd de Borderliner gearresteerd en in hechtenis genomen. Tijdens de terugtocht in de armen van haar mens bleef ze wild om zich heen kijken, nog steeds niet begrijpend waar de haarfabriek nu gebleven was...

Wel, de Wams was natuurlijk al lang en breed verdwenen, en toen K. terugkeerde in de Hoftuin kon zij Igor ook niet meer ontdekken.
Oscar zat vlakbij de andere Poort netjes op K. te wachten, maar dan wel met een behoorlijk chagrijnige bek.
Zin in een interview had hij nu natuurlijk niet meer...

5 opmerkingen:

Dimitri zei

Snoezig luchtig rokdingetje heeft de therapuite.

ina zei

Wat jammer dat het zwembad voorgoed gesloten lijkt; er is nu ook geen kans op een ijsbaantje, zeker?

Dimitri zei

@ Mevrouw Ina:

Tja, U trekt me de woorden uit de mond. Zucht.
De gouden tijden van Sjoukje Dijkstra, Joan Haanappel, Holiday on Ice en wapperende Aloha polderrokjes zijn voorgoed vervlogen.
Een waar woord.

Max zei

@ Dimitri
Ik ben het met je eens hoor oude kater.
Opwaaiende winterjurkjes zijn veel leuker dan te strakke dameslaarsjes.

Fritz zei

De wetenschappelijke vraag is nu waarom Wams, ik was er zelf bij 30-11-2012 ora xy 15.30:15, Breedtegraad dit dat, wel binnenkomt, illegaal zeg maar door de kempherriepoortluik om knabbels te jatten en ik noem maar wat Igor niet ?
Overigens keerde de Wams zelfs twee keer omkeer toen i mij zag, in de hal zeg maar. gewoon een grijns opzetten.
Heeft met de ontvangst in het territor te maken, gedragskundig zeg maar.