Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 8 november 2012

Loes negeert topreporter!

De laatste tijd zien wij de kleine Loes weer wat vaker op straat rondlopen. Als zij met haar mens mee is geweest om de blafbeesten uit te laten, gaat zij niet direct meer mee naar binnen maar blijft ze buiten nog wat rondhangen (of klooien en zooien).

Loes moest, nadat zij bijna de hele zomer lang in een caravan op de camping had gewoond en in weide en bos had gewandeld, weer erg wennen aan haar gewone huis in een gewone straat. Daarom bleef zij liever binnen en haalde haar frisse neus dan wel tijdens het begeleiden van de blafbeesten op hun blokje om.
Gelukkig lijkt ze nu weer wat meer vertrouwd met haar stadse leven.
U kunt overigens op deze foto zien dat ze nog steeds op het puntje van haar staart sabbelt; misschien zal ze dat wel nooit afleren.


Toen Loes klaar was met klooien en zooien op onze buitentafel ging ze rechtstreeks naar huis, zonder zich wat aan te trekken van onze topreporter Oscar. Ze moest langs hem maar negeerde onze spierbundel volkomen en deed geen stap opzij.
De Os deed trouwens op zijn beurt net of hij Loesje niet zag, en daar snappen wij dus helemaal  niets van.

6 opmerkingen:

Donita zei

Het valt me toch weer op dat The Oz op de laatste foto weer wat ietsje dikjes overkomt Mevrouw K.
De lengte/dikte ratio bedoel ik.
Naast de Franse kaasjesfliebertjesproeffabriekpartijtjes: hoe zit het met Uw cholesterolgedrag, ook t.a.v. in interactie met uw huisgenootjes, zeg maar ?

Annemieke zei

Zo grappig, katten die mee uit wandelen gaan met blafbeesten!

Mevrouw Katblad zei

De dierenarts heeft de Os betiteld als "één bonk spieren". Wij hebben diverse gasten uitgedaagd bij Os een vetkwab te vinden, maar zonder resultaat dus.
Wat betreft de cholesterol: er komt heus niet elke dag kaas op tafel op de redactie, en mevrouw K. is pas nog gecontroleerd en wat cholesterol betreft oké bevonden.
Hebben wij hiermee uw vraag beantwoord?

Donita zei

Wij zouden het na de gifgolframp in uw gebied op prijs stellen voor de zekerheid als u en de reporters (de bende van 5) ook op Kalium en de leverwaarden worden getest.

Anoniem zei

Oscar staat er goed op, een beetje modelletje theemuts maar dat staat hem goed.

Anoniem zei

Goed idee zeg, om Oscar zo te recyclen.