Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 3 november 2012

Nooit alleen op stap

Mevrouw Katblad mocht al eens eerder het Gourmet-diner of de ochtendbrokken van Columbus en juffrouw Sokkevoet serveren (u kon laatst nog uitgebreid over hen lezen), maar dan waren deze twee haarfabrieken een tikje sikkeneurig en wachtten ze liever met eten tot K. weer was opgehoepeld. De juffrouw verstopte zich ook deze keer weer toen zij de voordeur open hoorde gaan, maar Columbus had wel zin in een beetje gezelschap.
Eerst moest hij uitgebreid aan de handen van K. snuffelen om uit te maken of ze wel deugde, en toen hij eenmaal zijn eerste aai had ontvangen verzocht hij K. om vooral door te gaan met het kroelen in en over zijn vacht. Tijdens de knuffelpartij met C. kwam Sokkevoet met haar kop om de deur om te kijken of haar huisgenoot niet gemolesteerd werd door die vreemde vrouw, en toen zij zag dat C. het erg naar zijn zin had kwam zij zelfs de kamer binnen en nam plaats op de krabpaal. Toen K. haar echter ook wilde aaien nam de juffrouw opnieuw afstand, zij voelde zich blijkbaar toch niet helemaal op haar gemak.

Ondertussen was Columbus in de vensterbank gaan zitten omdat hij een verdachte haarfabriek had zien rondscharrelen voor zijn raam. Deze keer was het namelijk Cera geweest die K. was gevolgd en trouw op straat zat te wachten tot haar mens de vreemde deur weer uit kwam.
Nee, mevrouw Katblad gaat nooit alleen op stap in de buurt; ze krijgt daarvoor niet eens de kans!

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk toch, zo'n trouwe volgster?