Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 november 2012

Wie keek Anijs na?

De kleine Anijs is weer een stukje gegroeid. Maar dat niet alleen, ze heeft haar stemmetje ook weer een beetje verder ontwikkeld.
Zodra ze onze reporters in het oog kreeg kwam ze namelijk luid grommend (op allerlei toonhoogtes) op ons af, en wist tussen het grommen door ook nog te blazen. Je zou bijna bang voor haar worden!


Maar Oscar liet zich niet intimideren en liep gewoon met stevige pas naar Anijs toe. Op het moment dat hij voor haar neus stond zag Anijs echter plotseling iets boven de daken vliegen.
En Oscar liet haar dus maar...


Anijs hield Oscar goed in de gaten. Ja, ze zat een beetje ineen gedoken inderdaad; misschien was ze wel geschrokken van Os flinke postuur toen hij zo vlak voor haar stond.
Bovendien was hij nu aan het snuffelen op een plek waar het niet mocht.


Namelijk onder het bankje voor de deur (en onder het raam) van de jongedame. (Nou ja, dame?)

Wel, omdat de Boez haast had om naar huis te gaan en de Os hem daarom maar volgde, moesten wij haastig afscheid nemen van Anijs.
Oscar keek nog even om en hij werd daarvoor beloond.
Want Anijs zat hem na te kijken, en dat was natuurlijk precies wat Os graag wilde zien...
Of keek ze de Boez na? Want dat kan natuurlijk ook, heh?

1 opmerking:

Wad Woord & Wol zei

Moeilijk kiezen hè Anijs tussen twee zulke stoere en mooie mannen.