Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 november 2012

Alsnog sporenonderzoek gif (1)

Vanochtend besloot mevrouw Katblad met haar jongste haarfabrieken/reporters sporenonderzoek te gaan doen. Het was op dat moment net even droog dus kon K. de camera meenemen om eventueel gevonden aanwijzingen omtrent de gifspuiterij vast te leggen.
Ze wilde eigenlijk de meest fitte (want na een paar dagen diarree en braken toch wel wat verzwakt) van de reporters meenemen op haar speurtocht, en dat waren Cera en Oscar.
Doch Cera was zoek en de Os lag net even in de Schuilhut te dutten.

De Boez had al aangegeven niet graag mee te willen wegens zijn knikkende knietjes (zeg maar), maar mevrouw K. riep hem toe dat hij vandaag maar even flink moest zijn, want dat onze speurtocht van groot belang zou kunnen wezen voor ons dossier betreffende het RoundUp-schandaal.
Boez wilde echter graag wat bedenktijd.

Natuurlijk had Oscar ondertussen allang zijn ogen open gedaan en stond te trappelen om mee te gaan. Hij kon (als onze topreporter) natuurlijk niet achterblijven, dat spreekt voor zich.

T. Troy had weer een kleine episode
Japekoppie lag nog op bed. Zijn herstel duurt altijd wat langer vanwege zijn toch al niet zo optimaal werkend spijsverteringsstelsel, maar bovendien heeft hij tegenwoordig een heel flexibele werkovereenkomst, dus van K. mocht hij lekker thuisblijven; ze stond er zelfs op.
Ja, en dan hadden we natuurlijk nog mevrouw Troy, maar op bovenstaande foto kunt u zien dat zij het allemaal niet zo begreep (wij vermoeden een kleine aanval van Katzheimer) en daarom verbood K. de oude haarfabriek om mee te gaan. T. Troy vond dat trouwens helemaal niet erg.

Wel, we hielden zo dus alleen onze topreporter Oscar nog over, en deze zat zich alvast een beetje in te werken door een interessante fietstas te onderzoeken op even interessante geuren.

En ja hoor, de Boez had uiteindelijk toch besloten met ons mee te gaan en we prezen hem natuurlijk om zijn dapperheid.
Nou jongens? Al dooie grassprieten gezien?
Nee, dat hadden ze nog niet, en mevrouw K. ook niet. Hoewel?
Wat zagen de straatsteentjes er vreemd uit! Een spoor van bleekgroene smurrie!

Een band van vlekken liep over het hoofdpad om het centrum van de tuin heen en precies op die band was het gras wel dood.
Niet het mos dus, wel het gras.

Kijkt u even mee naar de volgende foto?Het zag er een beetje uit als een schimmel, maar hoe kon die hier zo snel zijn ontstaan?
Heel merkwaardig inderdaad. Of niet?

Wat het nu precies is weten we nog steeds niet, maar bij het terugkijken van foto's van vóór de gifspuiterij zagen wij al het begin van het ontstaan van deze plekken, groeien doet het dus wel. Toch een schimmel?
Wel blijft het feit dat het gras tussen de stenen op deze plek hardstikke bruin en dood is.


Nog enigszins opgewonden ging K. met haar reporters verder, de Parallelstraat in. Ook daar tierde het onkruid welig en waren dus geen sporen van de RoundUp te vinden.
In de Steeg van Storm zagen wij ook geen mogelijke resultaten van recent gifgebruik. Het onkruid bij en tegen deze muur was blijkbaar bij de vorige RoundUp-ronde (in juli) al aangepakt.

En de muur aan de andere kant stond nog steeds lekker vol wild spul.

Hadden wij ons soms vergist? Spoken gezien? Was er vorige week dan helemaal geen gif gespoten?
Jawel, het mens van Loesje had het karretje ook aan het werk gezien, toch?
En laten we niet vergeten dat het gras in de Kruidentuin ook bruin was, heh?

Maar we wilden natuurlijk nog meer sporen zien.
Vonden we die? U leest het later vandaag, in het volgende bericht dus.

6 opmerkingen:

Fritz zei

Laatste foto:
maar wat, welk groen zou er dan platgespoten moeten worden ?
Het zal de gemeente wel niet om nauwelijks zichtbare (on)algen te doen zijn.

Greet zei

Mevrouw Tokkie Troy is fotomodel van de week!

Hans zei

Als ik je kan helpen, graag. Ik wil het al jaren uit de gehele gemeente verbannen hebben, zo niet uit heel Nederland. Drie jaar geleden moest ik in opdracht van de gemeente in het kader van het Biodiversiteitsjaar een wandeling uitzetten van Naturalis tot de Hortus. De wandeling was nog niet af en gepubliceerd of de gehele route werd door diezelfde gemeente doodgespoten. Ik was ziedend en heb dat de betrokken ambtenaren op niet mis te verstane toon laten weten.
Leidsch Dagblad inschakelen? (Ik heb dat wel vaker gebruikt als knuppel in een hoenderhok.)

Moon zei

Goed zo Hans!!!!

En mevr. K: uw interesse in engelse detectives komt u nu heel goed van pas....CSI Katblad!

Anoniem zei

een zeer aandoenlijke foto van T. Troy

katja zei

Tokkie Troy staat echt zo vertederend op de foto!

Die bleekgroene 'smurrie' lijkt mij trouwens korstmos of de restanten daarvan. het is inderdaad ook al te zien op oudere foto's van de kruidentuin. Misschien is het door het besproeien wel wat verkleurd, zodat het duidelijker zichtbaar is?