Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 november 2012

Mickie verkent Katbladstraat

Enkele dagen geleden zagen wij tot onze blijdschap Mickie de Poort uitstappen. Zij was op verkenning, maar gelukkig dan wel in het gezelschap van haar mens. Ja, want ze is nog zo jong en is nog maar pas begonnen de wereld te ontdekken, en daarom vindt mevrouw K. het een fijn idee als de kleine meid voorlopig nog in de gaten wordt gehouden en niet in haar eentje zo ver van huis gaat.
Maar goed, nu was het fraaie, jonge haarfabriekje dus even in de Katbladstraat, en net toen ze aanstalten maakte rechtsaf te slaan, kreeg ze opeens Oscar in het oog.


De flinke haarfabriek had haar ook gezien kwam zowaar naar haar toe, en dat was natuurlijk best griezelig want je weet maar nooit wat zo'n stoere bink van je moet. Op eigen gebied is Mickie behoorlijk brutaal, maar hier buiten de tuin is ze logischerwijs veel voorzichtiger. Even leek het erop of zij zich nu toch maar zou gaan terugtrekken in de Poort, en misschien zelfs in de Hoftuin....


Maar nee, haar nieuwsgierigheid overwon, en daarom deed ze net alsof ze verderop in de straat iets zag wat heel interessant was. Daarmee hoopte ze uiteraard Oscar af te leiden, want als hij ook in die richting zou kijken, kon zij op haar beurt hém weer stiekem beter bekijken.
Os trapte daar natuurlijk niet in want hij  kent dat soort trucjes wel. Bovendien kon niks anders zo interessant zijn als die kleine Mickie die nu zo vlakbij zijn neus zat. Daarom probeerde hij steeds dichterbij het harig meisje te komen om zodoende haar geur wat beter te kunnen opsnuiven.

Wel, Mick vond die snuivende, grote jongen toch een beetje eng en trok zich daarom voorzichtig terug in de Poort. Daar onderzocht ze een stukje muur terwijl Oscar aan de plek rook waar Mickie zojuist nog had gezeten.Maar de jonge dame kon het vervolgens toch niet laten de grote spierbundel stiekem te begluren.Oscar echter wist genoeg. Hij had de straat zorgvuldig afgesnuffeld en toen hij daarmee klaar was had hij verder geen behoefte meer aan een nadere kennismaking met de kleine Mick. Had hij misschien ook een beetje geur van Myo (huisgenoot van Mickie en partijleider Hof is Vol - red.) opgevangen?
Myo zagen wij trouwens niet; we denken dat hij ergens zat te mokken in de tuin omdat nog niet zolang geleden hij degene was die altijd met zijn mens mee wandelde naar de Katbladstraat, en nu was hem dit ritueel afgenomen.

Afijn, Os keek Mick een moment diep in de ogen, even leek het nog of hij een mep in gedachten had maar dan trok hij zich gelukkig zonder uit te halen terug.


Micky keek hem verontwaardigd en teleurgesteld na. Was zij soms niet leuk genoeg voor hem, of niet mooi genoeg? Waarom ging die stoere vent weg, net nu het zo spannend begon te worden? Wat een mafkees!

Wel, Oscar was de straat over gestoken naar de redactie, en Mickie bleef nog wat rondhobbelen, kroop onder een bankje en wroette wat in de bladeren. Toen opeens kwam er met grote vaart een wielhuis aan, en daar schrok zij zo van dat ze de poten nam.
Groot gelijk kleine meid! Blijf maar ver van het verkeer vandaan; in je eigen tuin ben je tenminste veilig!

Wij denken dat we Mickie nog wel vaker in de Katbladstraat zullen zien; ze lijkt ons een zeer nieuwsgierig en ondernemend dametje!

6 opmerkingen:

Annie Wright zei

JAAAAAA!!! Graag meer Mickie!

katja zei

Jemig, wat wordt Mickie al groot zeg, het zo zo maar een volwassen poes kunnen zijn als je niet beter wist...

Inge zei

Mickie is echt een schone prinses!

Wad Woord & Wol zei

O wow wat is ze mooi!!!

Marijke zei

Wie was dat ook alweer ?
Die zei te groot voor de schommel, te klein voor de wip ?

ina zei

Wat een prachtmeid!