Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 11 november 2012

Waterslang zorgt voor nijd

Onze haarfabrieken hadden er lang op moeten wachten, maar gisteren was het dan zover, de grote waterbak werd met vers water gevuld.
Waarom niet eerder?
Wel, de tuinslang van de redactie lag ergens opgeborgen in het buurhuis (een opslagruimte), de boel was op slot en niemand thuis. Vandaar dus.
Had mevrouw Katblad de bak dan niet kunnen vullen met "emmertjes water halen"? Jawel, maar zij wachtte liever tot ze haar tuinslang weer terug had. Zodoende.

De kraan stond wijd open en de blaadjes draaiden snel met de stroom mee in het rond. Nu zou je je kunnen afvragen: is dat wel verstandig, zo'n een harde straal, zoveel druk in die dunne slang en tegelijkertijd vrolijk foto's maken? Daar komen we later op terug.

Os zag het al helemaal zitten; eindelijk weer een volle waterkuip. Uit voorpret stond hij voortdurend tegen een pergolapaal aan te schurken. Voor hem kon het vullen van de bak niet snel genoeg gaan.


Hij hield het bijna niet meer uit en kwam alvast een kijkje nemen. Mevrouw Troy zat met iets meer geduld te wachten tot mevrouw K. eindelijk eens klaar was met dit belangrijke klusje.Ook de Boez zat geduldig te wachten op een volle bak. Of was het wel geduld? Zou het niet zo kunnen zijn dat hij het allemaal niet zo vertrouwde? De kraan stond wel heel erg hard aan, heh? En de waterstraal maakte een verontrustend geluid.
Ja, het kan dus inderdaad zomaar zijn dat Boez gewoon een beetje bang was voor de kracht van het water in de tuinslang...

Maar Oscar was dus helemaal niet angstig, wel erg nieuwsgierig. Hij stond als een stokstaartje op zijn achterpoten te kijken naar hoe de blaadjes alsmaar rondjes draaide. Het waterpeil steeg langzaam maar zeker.

Tja, en toen gebeurde het dus, heh?
De slang rees plots omhoog en floepte uit de bak. Als een boos reptiel zwaaide het gevaarlijke beest alle kanten uit en spoot het water wild om zich heen.
Domme, domme mevrouw K.
Oscar werd geraakt, schrok zich het apezuur en vluchtte. Mevrouw Troy idem. Boez zat ver genoeg van de bak vandaan en werd niet nat. K. moest razendsnel haar camera in de jaszak stoppen en probeerde daarna het wilde reptiel te temmen.

Mevrouw Troy, toch al chagrijnig door de aanval van de keiharde waterstraal, kreeg op haar schuilplek mot met Loesje. Het kwam niet tot een treffen maar er werd een hoop over en weer geblazen en gescholden.

Ondertussen had K. de slang weer onder controle en zo kon zij de bak verder laten volstromen.


De Boez, die de dans (van de slang) was ontsprongen, was de eerste die van het verse water kwam proeven.
Erg elegant deed hij dat niet, maar dat is minder belangrijk.Oscar had de pest in want tenslotte gebruikt hij de bak het meest frequent en dus heeft hij de meeste rechten, niet? Daarom dus.
K. sprak hem nog geruststellend toe en vertelde Os dat hij zó aan de beurt was, maar onze topreporter ging demonstratief met zijn rug naar haar toe zitten om aan te geven dat hij het hartgrondig oneens was met de gang van zaken.

En alsof de Boez wist dat hij daarmee zijn vriendje pestte, hij had heel veel tijd nodig voor zijn lebberpartij.
Os had tenslotte geen geduld meer en verdween uit het zicht. Tot op heden hebben wij hem nog niet met zijn poten in het water zien hangen.


3 opmerkingen:

katja zei

Wow, mooie foto van Boez met dat drijvende gele blad!

annemiek zei

Grappige foto van Oscar op zijn achterpoten loerend in de waterbak.

Donita zei

U mag een (zoals uzelf ook al terecht aanduidde) door uw eigen domme traagheid, veroorzaakte in het rond dansende waterslang, alsof het een in het ronddraaiende en dito zwaaiende balletdans van de giflans van die vermaledijde spuitertjes die kennelijk iets met het onkruid aan moeten betreft, niet zomaar abc vergelijken met een boos reptiel hoor, Mevrouw Bladkat te L.
Een reptiel wordt alleen boos als men op zijn staart trapt, terwijl dat juist was dat wat u verzuimde te doen.
Maar uw foto van The Boez met drijvend geel blad maakt alles goed.
Het is het ware Zen Boeddhisme. Ziet u de kabbeldende Japanse watertuintjes in uw achtertuin al opdoemen ?
Men zegt je kan nooit twee keer in dezelfde rivier stappen. De druppels die je de eerste keer aanraakte zijn immers later al in de oceaan.
Maar deze foto heeft zoiets van alles kan ook verstillen, zeg maar. Begrijpt u wel ?