Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 november 2012

Idiote sprong van Wamy en geen nieuw record voor Oscar

Gisteren is Wamy van een garagedak naar beneden gesprongen. Hij deed dat zonder tussenstop op de blauwe container.

Na zijn sprong liep de Wams mank en tilde hij steeds een voorpoot op. Het leek er dus op alsof hij pijn had, en dat kan ook bijna niet anders als je van zo'n hoogte naar omlaag klettert.
Zijn mens (die erbij stond en alles gezien had) verklaarde hem dan ook voor volslagen getikt, en wij waren het daar natuurlijk hartgrondig mee eens.


Maar na een paar stapjes geoefend te hebben ging de Wams opeens weer moedig voorwaarts; blijkbaar was de pijn over of niet belangrijk meer. Hij probeerde met een soort schijnaanvallen Oscar de stuipen op het lijf te jagen en vloog heen en weer voor onze camera langs.


Oscar echter, cool als altijd, trapte daar niet in, en Wamy moest dus op zoek naar ander vertier.

Eerst probeerde hij nog wat pesterijtjes uit op Sonny en Gizmo, maar als u met ons meekijkt naar de volgende foto kunt u zien wat er daarna gebeurde.Oscar was op de Pergola geklommen. Wellicht dat hij zijn record Pergola-Zitten wilde verbreken, maar dat had hij dan vast niet gered omdat het al halverwege de middag was en Os nooit te laat voor het diner wil zijn.
Maar het kan ook best zijn dat Oscar de Wams wilde ontwijken, en daarin slaagde hij dus mooi niet omdat de brutale opdonder hem zo nodig achterna moest, de hoogte in dus.
U ziet op bijgaande foto de Os achter de rozentak terwijl Wamy hem treiterig en uitdagend aan staat te kijken.


Oscar deed zijn ogen dicht om zijn belager duidelijk te maken dat hij niet bang was en ook niet in voor een zogenaamd lolletje of ander kinderachtig gedoe. Wamy besloot daarop afstand van de Os te nemen en de andere kant van de Pergola op te zoeken.
Daar bleef hij een tijdje rondhangen om wat te zooien en klooien tussen onze druiventakken.

Toen Wamy klaar was met zijn geklooi wilde hij nog wel 1 poging wagen om Oscar op de kast te ....eh..... van de Pergola te meppen, maar Os wist dat door het gebruik van zijn natuurlijk overwicht te voorkomen. En Wamy vertrok.

Onze wit-rooie reporter hield vervolgens nauwlettend in de gaten of het wit-grijze pestkoppie wel echt ophoepelde, want het dut nu eenmaal veel lekkerder als je weet dat je niet meer gestoord wordt.

Oscar heeft tenslotte toch nog langer dan tien kwartier op de Pergola gelegen of gezeten, maar helaas is hij tussendoor een paar keer naar beneden gegaan (misschien om zijn poten te strekken of een boodschapje te doen) en dus geldt deze tijd niet als een nieuw record.

1 opmerking:

katja zei

Jemig, ik krijg al pijn in mijn pootjes alleen al bij het idee aan zo'n sprong!