Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 juli 2012

Wekelijks terugkerend leed

Japekoppie:
Ik wil bij deze graag mijn ongenoegen kwijt betreffende het wekelijkse bezoek van een vreemde dame die of de beneden- of de bovenverdieping op zijn kop zet. Als zij beneden bezig is met het zuigmonster vind ik het nog wel uit te houden want dan kan ik gewoon blijven liggen pitten op bed (hoewel ik dan enkele uren lang niet mijn voerbakje kan bereiken en dat is toch wel bijzonder storend), maar doet zij zoals nu de boel op de bovenverdieping, dus rond het bed en onze andere rustplaatsen, dan heb ik daartegen toch wel ernstige bezwaren. We moeten op zo'n ochtend met zijn allen maar zien waar we heen moeten of kunnen, je hebt dus geen enkele voorzorgsmaatregelen genomen wat dat betreft, en als het buiten (zoals vandaag) ook nog klettert van de regen, zitten wij allen met een zeer ernstig probleem. Hoor je wat ik zeg en snap je een beetje wat ik bedoel, heh? Ik eis dus dat je haar nu onmiddellijk buiten de deur zet zodat wij met directe ingang weer kunnen beschikken over onze rustplekken, ja?

Wel, het was dus gisteren dat ik zo tegen mijn mens tekeer ging, maar ze ondernam niets en dat andere, vreemde mens kon dus gewoon doorgaan met haar geveeg, gepoets en lawaai op onze bovenverdieping.
Ik kan u wel vertellen dat ik me elke week weer vreselijk opwind over die zogenaamde schoonmaakacties; ik vind het allemaal maar grote onzin en elke keer weer ben ik vreselijk van slag en zit ik daarna nog urenlang knap chagrijnig te wezen.

Toen ze dus niet had gereageerd op mijn eis, die mevrouw K. die zogenaamd zo goed voor mij zorgt, ben ik maar even wat gaan snacken. Nee, niet veel hoor, want met zulke grote zorgen aan mijn kop krijg ik bijna geen brok door mijn keel. Mijn moeder (mevr. Troy - red) liep me daar beneden bovendien constant voor de poten omdat ook zij in de war was - maar ze durfde er niks van te zeggen -, de Boez daar heb je niks an want die vlucht ergens een klerenkast in of gaat naar buiten maar dan alleen als het niet regent en Os en Cera waren naar buiten gegaan omdat ze die vrouw dus ook niet zien zitten en dat zuigmonster al helemaal niet. Huh, effe ademhalen. Nee, ik ga op zo'n moment niet op de sofa of in de stoel want ik wil boven liggen en word dus helemaal onrustig en misselijk als dat niet kan, snapt u?

Wel, tenslotte ben ik dus toch maar naar buiten gegaan en werd daar nog chagrijniger omdat het dus kletterde van de regen hoewel het op dat moment even wat minder hard kletterde overigens, maar ik werd toch wel nat. Enigszins ja.

Of de dag nog een beetje leuk werd toen die vreemde vrouw was vertrokken?
Wel, eerlijk gezegd werd het aan het eind van middag toch nog wel een beetje aardig omdat de Boez jarig was blijkbaar (ja, weet ik veel, ik doe daar niet aan) en er visite kwam en er een klein kaasproeverijtje plaatsvond waar ik als enige haarfabriek aan deel mocht nemen. Nee, niet veel bijzonders, een beetje camemdinges, wat geit en een stukkie abdij, en ik kreeg daar heel kleine fliebertjes van omdat ze anders niet van me af kwamen maar ik heb dus wel een maagprobleempje, vandaar klein. Die fliebers ja, erg klein dus. Ja, ik heb me behoorlijk uit moeten sloven om die fliebertjes los te peuteren, maar ik vond dat ik ze had verdiend vanwege de narigheid eerder op de dag, snapt u?
Nee, ik geloof dat ik nu alles met u heb doorgenomen en verder niks op mijn lever heb. Voor dit moment althans. Behalve dan dat ze nog wegging, dat mens Katblad, en dat we veel te laat ons diner kregen. Ja, gelukkig hield ik het uit dankzij die eerdere fliebertjes, maar dat moet ze toch niet vaker flikken, zo laat thuiskomen.
Nee, dat was het. Ga je nou nog een boterham eten of hoe zit het? Doe er dan maar ham op, dan blijf ik nog even gezellig bij je zitten, heh?

3 opmerkingen:

tante sjaan zei

Ik vindt die Jaap wel een mooie kat. Maar hij moet niet zo veel klagen. Of is hij een beetje niet helemaal in orde?

Mevrouw Katblad zei

Ha tante Sjaan, wat leuk dat u weer in het land bent! Welkom terug!
En ja, onze Japekop heeft het niet makkelijk. Veel last van stress en daarmee gepaard gaande maagklachten. Hij krijgt er pilletjes voor. Verder is hij heel lief en wij houden erg veel van hem, ondanks zijn gemopper.

katja zei

Achgos die Japekop. Die eerste foto is hij zowat één en al oog (zo gestrest is hij waarschijnlijk).