Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 6 juli 2012

Met wie had Monster mot?

Het werd weer eens hoog tijd voor een wat langere ronde door de Katbladbuurt, en reporters Cera en Oscar meldden zich om met de fotograaf mee te gaan. Omdat wij nog pas de Kruidentuin hadden geïnspecteerd bleven we daar niet al te lang hangen. We liepen snel de Parallelstraat door, op zoek naar nieuws natuurlijk, en kwamen in het tweede deel de kleine Anijs tegen. Ze zat vlak bij haar huis (witte bankje) en had niet veel te vertellen. Dat kwam omdat er verderop een ruzie gaande was en daarvan leek ze onder de indruk. We hoorden inderdaad ook een hoop haarfabriekengekrijs uit de richting van het Gevaalijke Water komen.Natuurlijk zetten we flink de pas erin omdat we de ruzie wilden verslaan, maar plots hield het gekrijs op en zagen wij Monster op ons af komen lopen.

Nu zien wij Monster wel meer rondscharrelen in de Katbladbuurt, maar dan voornamelijk in de avondschemer. En dat trekt onze camera (Canon) dus niet zo goed (hebben wij al eens eerder over geklaagd). Afijn, we gingen nu proberen om bij daglicht een fraaie kiek te maken van Monster.


Doch Monster had erg grote haast en liep zeer geagiteerd snel door. Wel, dan moesten we maar gauw eens gaan kijken met wie Monster ruzie had gemaakt, en daarvoor moesten we dus naar het Gevaarlijke Water. De fotograaf ging voorop, Cera en Oscar volgden.

En daar kwam Sonny ons al tegemoet! Hij had een hoop te vertellen en was zeer gul met kopjes. Totdat er een andere haarfabriek arriveerde.


Het was de Wams en hij was zeer opgewonden, zwaaide tenminste driftig met zijn staart heen en weer. Was hij dan degene die het aan de stok had gehad met Monster? Je zou het bijna denken!
En opeens kwam de volgende gedachte bij mevrouw K. op. Was het mogelijk dat de verhuizing van Wamy misschien ook te maken had met de frequente dakruzie's tussen deze twee voormalige buurjongens?
Ja, het zou zomaar kunnen inderdaad.
Gizmo was ook in de buurt en kwam van achter een aantal fietsen tevoorschijn. Wij denken dat zij daar verstopt had gezeten. We hadden niet de indruk dat zij één van de vechtersbazen was geweest...

Wel, het bleef uiteindelijk bij gissen want we kwamen er niet uit.
En daar Cera en Oscar verder wilden (en ook alvast gingen), nam de fotograaf afscheid van het drietal van MaGiz en sjokte achter de twee reporters aan.Nog net op tijd zagen wij Bobo in haar deuropening zitten. Ook nog een amok-kandidate! Of was zij slechts toeschouwer geweest? Nu wisten we het helemaal niet meer. Tijd om naar de redactie terug te gaan!
Sonny liep nog een klein stukje met ons mee. Wij hoopten dat hij dat deed voor de gezelligheid, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij gewoon effe van de aanwezigheid van de Wams verlost wilde zijn.

Oscar ging nog even bij Lima langs en werd door zijn ex-huisgenoot allerhartelijkst ontvangen middels een paar lebbers over zijn kop. Jaja, brok in de keel, heh?

Vlakbij de redactie zat Japekop ons op te wachten: of het nog geen tijd was voor een kaasproeverij?
Dat was het helaas voor hem niet.1 opmerking:

Annemieke zei

wat is Lima toch een schatje! Jammer dat de redactie net te laat was een goed verslag van de mot met monster.