Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 juli 2012

Rare vogels en last van de warmte...

Goedemiddag samen! Ah, u bent alleen zie ik. Mag ik u even storen? Het is namelijk zo dat ik van de  voerbakkencontrole ben, van de actiegroep Haarfabrieken Verdienen Goed Voer. HVGV inderdaad. Klopt het dat hier vijf brokjeseters wonen? Dan ben ik aan het goede adres dus.
Jawel, wij van HVGV doen regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van de brokjes van soortgenoten omdat ons regelmatig klachten bereiken over kleur, geur en smaak van diverse, niet nader te noemen merken. Ons bestuur nu heeft de controle in de Katbladstraat aan mij toegewezen en volgens de informatie die mij ter beschikking staat moeten er in dit huis minstens vijf voerbakjes staan. Misschien had u al eens van onze actiegroep gehoord? Nee? Wel, wij bestaan nu een dag of brlhph en zijn Koninklijk goedgekeurd en erkend. HVGV dus inderdaad. Ja, het was al op de televisie. Niet gezien? Ach. Ik kan zonder overdrijving stellen dat ik in naam der Koningin ben gekomen en zal bij haar ook een goed woordje voor u doen, als u mij tenminste de plek van de voerbakjes in dit pand kunt wijzen en ik zodoende mijn onderzoek voor de actiegroep HVGV kan uitvoeren tot een ieders tevredenheid en bovendien in het belang van uw haarfabrieken en mijzelf.

Mijn legitimatiebewijs? Ach, heb ik helaas toevallig vandaag thuis moeten laten liggen wegens lichte waterschade. Maar als u even naar de overkant loopt? Het huis met de Blauwe Regen en balkon inderdaad. Het kan even duren voordat er open wordt gedaan vanwege drukke werkzaamheden aldaar en de lange trap naar beneden, maar als ik ondertussen alvast begin met de kwaliteitscontrole - in uw keuken was het, niet? - dan verliezen we geen van beiden tijd, is het allemaal zo gepiept en blijft u tenslotte met een goed gevoel achter omdat u HVGV heeft gesteund; iets waarvoor alle haarfabrieken u eeuwig dankbaar zullen zijn en blijven.
U gelooft mij niet? U vindt mij een fantast en denkt dat ik heel goed weet welke brokjes hier worden gegeten? Ik zou ze zelfs laatst nog gegeten hebben? Nee mevrouw Katblad, u verwart mij nu echt met iemand anders. Wel, ik denk dan bijvoorbeeld aan Lima, want wij worden namelijk wel vaker verwisseld. Ah, zwarte band om linkervoorpoot, en Lima heeft dus geen zwarte band nee. Dan is het toch wel vreemd dat ik mij helemaal niets kan herinneren, maar goed.
U gaat mij dus niet in uw keuken toelaten? Is het dan misschien een ideetje om de voerbakjes naar buiten te brengen zodat ik daar mijn onderzoek kan doen? U trapt er niet in?
Mag ik dan een folder bij u achterlaten over het goede werk wat wij doen en alsdat u mij dan later alsnog uitnodigt voor het brokjesonderzoek? Nee? Heeft u dan misschien een kleine bijdrage voor onze actiegroep in de vorm van een snoepje of meer uit zo'n paars doosje?
En mag ik u dan tot slot nog vragen om mij te introduceren bij uw buurhuis waar - naar ik meen - ook twee haarfabrieken wonen? U moet namelijk weten dat nk;ajio;sfdao;ij io;io;jioa;oijidfhi;ak...........

Zwarte Gijs: Mevrouw Katblad? Bent u wel helemaal bij de tijd? Uw ogen staan namelijk een beetje vreemd en u mompelt steeds maar iets over HVGV en brokjes. U voelt zich toch niet onwel? Nee, ik kwam u alleen even gedag zeggen en vertellen dat uw voordeur open staat. En omdat er tegenwoordig zoveel rare vogels de huizen langsgaan met de meest idiote verhalen over niet bestaande goede doelen of andere rare babbels die niet waar zijn, lijkt het me verstandiger dat u de boel een beetje beter dichthoudt en daarmee bovendien ook de warmte buiten sluit. Zal ik anders straks nog even naar u komen kijken of gaat het alweer een beetje? Weet u het zeker?

2 opmerkingen:

Hans zei

Het spijt mij,

maar ik heb u herkend op sites waar gewaarschuwd wordt voor misdadigers zoals u. U bent overduidelijk ZWARTE G, de 'brokjesinspecteur'.
U maakt misbruik van Myo zijn retraite, waar of niet waar?

tante sjaan zei

Ik snap het verhaal niet zo goed maar vindt het wel leuk.