Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 juli 2012

Sporen van een indringer

De Hoofdredacteur:
Mevrouw Katblad! Kom eens even naar de keuken!  Wat is dit?
Koffie zegt u? Wel, koffie ruikt toch echt anders; houdt u uw neus er maar even bij. Bovendien zit er ook van die smurrie op de toiletdeur en er liggen er nog meer op de vloer bij de voerbakjes van Cera en de Boez. En als het koffie zou zijn geweest heeft iemand toch wel behoorlijk lopen zwaaien met het apparaat of de kopjes, heh? U weet van niks? U was even een boodschapje aan het doen? Nou, dan is het duidelijk, heh? Daarmee bedoel ik inderdaad dat er een indringer binnen is geweest en die heeft dus mooi een partij lopen markeren. U heeft echt niemand gezien? Wel, gaat u maar snel een sopje maken om de boel op te ruimen, want met die hitte gaat het alleen maar steeds harder stinken. Had u trouwens vanochtend al koffie gedronken? Nee? Dat komt dan goed uit. Ja, ik wacht wel even buiten tot u klaar bent. Waar ligt de krant? Hoezo kan ik de pot op?

9 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Yes mevrouw K. zet 'm op. Geef die hoofdredacteur een emmer met sop. En neemt u maar een lekker kopje koffie.

ina zei

Dat is best een bescheiden markering, die van Iwan zijn groter, maar hij is ook groot.

Annemieke zei

Was het niet de hoofdredacteur die heeft lopen markeren?

tante sjaan zei

Met die warmte kun je je huis maar beter goed schoonhouden. Maar wie heeft het nou gedaan?

oma Teske zei

Bij mij gewoon de thuiszorgpoetsdame.

Fritz zei

Wendy was bij ons op de vrijdagmiddagborrel.
Tussen twee glazen witte wijn door heeft ze het hele huis gestofzuigd.

Mevrouw Katblad zei

Goed zo oma Teske!
En wat fijn voor u, Fritz!
Wat bedoelt u, tante Sjaan? Wie daar had gesproeid? Dat weten we dus niet!

Willerieke Romeijn zei

Maar is dat wel sproeien ?
Is het poep (bruin) of plas (geel) ?
Is het van een haarfabriek, een mens of anders of weet niet ?

de hoofdredacteur zei

De beschuldiging aan mijn adres is ronduit belachelijk. Ik was er niet eens. Natuurlijk was het weer die Charli. We vonden druppels op alle gebruikelijke plekken waar hij altijd langs loopt. Thuis doet hij vaak hetzelfde, ook tegen de keukenkastjes of in de hal. Het is gewoon een viespeuk. Als hij pas heeft gesproeid zie je het nog niet zo duidelijk, maar later droogt het donker op. Wij hopen dat alle vragen hiermee zijn beantwoord.?