Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 juli 2012

Buiten altijd feest / Boez 4 jaar vandaag!

Boez:
Vlieg in de keuken. Lastig ding en snel ook. Mens zegt dat-ie op ons voer afkomt en daarom moeten we steeds gelijk alles opeten, dan gaat-ie weer weg. Doe ik niet, doe ik nooit. Ik eet liever brokkies. Of nog lieverder snoepies, maar die worden gedoseerd gegeven helaas.
Achter vliegen aan doe ik niet meer, alleen als ze voor m'n neus langsscheuren en me pesten, dan wel. Bijen en hommels doe ik ook niet meer aan. Ja, ben oud en wijs geworden namelijk. En een beetje te zwaar voor al te ingewikkelde capriolen, zeg maar. Mens Katblad zegt dat ik ver over de 5  kilo ben, misschien zelfs wel over de 5.5. Maar er zit geen grammetje vet op m'n lijf. Nee, ik ben gewoon groot gegroeid. Groter dan Japekoppie, groter dan Os (langer en hoger - red.).
Nou ben ik vandaag dus 4 jaar geworden. Jawel, het zou dus feest moeten zijn. Maar het regent en er is een vreemde vrouw gekomen die nu boven aan het poetsen is, dus uitslapen kon ook al niet. Ik ben trouwens wel gisteravond weer onder het dekbed gekropen want het was koud en dat vond zij ook. Maar toen ze in slaap viel en gestopt was met knuffelen ben ik vertrokken, want dan vind ik er niks meer aan. Nee, dan kan ik net zo goed op mijn sofa verder slapen, die staat bij het raam en dan kan ik af en toe nog naar buiten kijken ook.
We kregen vanmorgen gewoon Gourmet, niks bijzonders dus. En Os is de regen in gegaan, de mafkees. Een verjaardag van niks dus. Maar misschien gaat die regen straks wel weg en wordt het toch nog leuk vandaag. Want buiten is het namelijk altijd feest en meer heb ik niet nodig. Behalve snoepies dan natuurlijk.

14 opmerkingen:

Jacq. zei

VAN HARTE GEFILICITEERD, LIEVE BOEZ!!! Je zal vast wat extra's krijgen vandaag, hoor, zoals lekkere snoepies.... (hoop en denk ik..)

Inge zei

Boezkiemannie BoezkieBoezkieman, Gelukkige Verjaardag!!

ina zei

Gefeliciteerd, Boez, en iedereen van de redactie ook een beetje.
4 jaar al! 5.5kg is helemaal niet erg, hoor, Iwan is bijna 8kg, dus er kunnen nog een heleboel snoepies bij voor jou vandaag.

annemiek zei

Van harte gefeliciteerd Boez. 4 jaar , dat verdient een extra portie snoepies! En nu schijnt de zon weer dus kun je fijn buiten spelen. Geniet van je verjaardag.

Wad Woord & Wol zei

Lieve Boez, van harte gefeliciteerd! Wie weet is er wel een surpriseparty voor je georganiseerd, straks...later als het weer eens mooi weer is.

katja zei

Gefeliciteerd Boez en mevrouw Katblad en de andere katten ook natuurlijk!
Je krijgt vast nog wel wat lekkere verjaarssnoepjes vandaag, en het weer lijkt gelukkig ook wat op te knappen!

Wilma zei

Lieve Boez,
Van harte gemiauwiciteerd met je vierde verjaardag en dat we nog vele jaartjes van je mogen blijven genieten.
Dikke knuffels van je pleegmama.

Skyler en Sandra zei

Lieve Boezelbroer,
Gefelicistaart met onze 4e verjaardag. Hopelijk krijg je nog een boel lekkers.
Dikke knuffel van je zusje Skyler.
P.s. Het "groot zijn" zit in de familie.

Tatjana zei

Lieve Boez, gefeliciteerd, mijn mensarts zoude zeggen je zit nu op een derde.
Trek je niets aan van jouw Huismens
die kan ieder goed bedoeld postief bericht echt zeg maar in een U-bocht negatief om draaien, begrijp je Boez ?
Push and Pull laten we zeggen spychologies. Absoluut Cognitieve resonantie eigenluk. Altijd Goed & Slecht samen.
Maar je moet wel iets doen aan dat Huismens van je.

Annemieke zei

Gefeliciteerd Boezje! En ook felicitaties aan Skylar! 4 alweer...

Sandrazz zei

Van hieper de piep gefelicitaart met je verjaardag Boez.

Knuffelz van onz
Sandra, Snork & Doezel

de redactie zei

Hé Skyler! Ook gefeliciteerd! Alles goed met je? Heb je nog een leuke foto van jezelf voor ons?

Moon zei

Lieve Boezelmans! Een hele dikke verjaardagsknuffel uit Heemskerk! We proosten hier met een glaasje Ezelenbitter!

Skyler en Sandra zei

Hallo redakatie,
Mijn personeel is met vakantie en dat nog op mijn verjaardag. Hoe durven ze? Gelukkig is er goed vervangend personeel in huis. Alleen heeft "oma personeel" haar eigen haarfabriek mee genomen. Het is een schatje, maar een verwend prinsesje. Ik zal aan mijn personeel vragen om een foto te sturen van mij als ze terug zijn. Ook ik heb net als mijn broer een mooie volle lijn.
Heel veel liefs van Skyler.