Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 4 juli 2012

Verwarring bij de redactie

Gisteravond heerste er onder onze haarfabrieken Oscar, Japekoppie en mevrouw Troy enige verwarring omdat Cera en de Boez (na herhaaldelijk roepen van mevrouw K.) niet naar huis kwamen voor het diner.
De drie waren echter niet bereid een zoekactie te starten en vonden bovendien dat zij niet konden wachten op de thuiskomst van de twee laatkomers; dit wegens schreeuwende honger en een flinke dosis ongeduld...


Charli wilde wel erg graag meehelpen zoeken, doch hij had zijn diner al achter de kiezen en mag daarna van zijn mens niet meer naar buiten.

Wel, mevrouw K. heeft vervolgens voor de lieve vrede besloten het drietal in de keuken te bedienen, maar koos een verkeerd blikje uit; alleen Oscar nam een paar hapjes en de oudjes liepen (na even aan hun voerbakjes geroken te hebben) walgend de keuken uit.
Later op de avond hebben wij Cera ergens van een buitentafel kunnen plukken, en onderweg naar huis probeerde zij zich uit de armen van mevrouw K. te worstelen (wat niet lukte). Daarna hebben we wat blikjes Gourmet geopend, en dat viel gelukkig wel bij iedereen in de smaak. De Boez kwam pas (met tegenzin) thuis toen het al donker werd. We konden hem tenslotte via de deur op de bovenverdieping naar binnen lokken met de kreet "Snoepies?" De Gourmet was toen allang op doch dat interesseerde de Boez geen moer; na een kaassnoepje ging hij over tot het wegwerken van een aantal brokjes uit de voerbakjes van mevrouw Troy en Japekoppie.

2 opmerkingen:

Elsbeth zei

Tjonge jonge, wat een totale verwarring...!

Mevrouw Katblad zei

Ja, als mens kun je je dat bijna niet voorstellen, heh?